Bilim - Teknoloji Samsung, ‘kendin tamir et’ programı kapsamında yedek parça satışına başladı
Paylaş
Samsung, ‘kendin tamir et’ programı kapsamında yedek parça satışına başladı

Samsung, Galaxy akıllı telefon ve tabletlerini kendileri tamir etmek isteyen kullanıcılar için iFixit ile birlikte "kendin tamir et" programını başlattı.

Samsung ve iFixit, belirli Galaxy akıllı telefon ve tablet modelleri için yedek parça satışına başladı.  Şu anda ABD’deki kullanıcılar, resmi onaylanmış parçaları ve alet takımlarını satın alarak akıllı telefon veya tabletlerini kendileri tamir edebiliyor ancak bu program belli modelleri kapsıyor. Galaxy S20, Galaxy S21 ve Galaxy Tab S7 Plus modellerinden birine sahipseniz ve ABD’de yaşıyorsanız, orijinal parçaları sipariş vererek servise gitmeden cihazınızı evde tamir edebilirsiniz. Tabi bu dediklerimiz deneyiminiz varsa geçerli.

Haberin Devamı

Samsung’un “kendin tamir et” programı belirli cihazların belirli parçalarını içeriyor. Ekran, pil, şarj portu ve arka camı değiştirebiliyorsunuz. Elinizdeki parçaları geri dönüşüm için Samsung’a göndermenize yardımcı olacak ücretsiz iade etiketi kitlerle birlikte veriliyor.

Kendi kendine onarım programı şu anda sadece ABD ile sınırlı ancak cihaz ve parça onarım programının daha fazla ülkeye açılması bekleniyor.

Kendi kendine tamir seçeneği şu anda Galaxy S22 ve Tab S8 serisini kapsamıyor.