Bilim - Teknoloji Sanal dünyadan gerçekliğe geçiş başlıyor! Uzman isim ‘Müşteri deneyimini simüle ediyoruz’ diyerek duyurdu
Paylaş
Sanal dünyadan gerçekliğe geçiş başlıyor! Uzman isim ‘Müşteri deneyimini simüle ediyoruz’ diyerek duyurdu

Yapay zeka, günümüzde bilim kurgu filmlerinde gördüklerimizden çok daha fazlasını sunuyor. İş dünyasından sağlık sektörüne kadar günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen yapay zeka, geleceği şekillendirmeye devam ediyor. Yapay zeka destekli platformların, sanal ve gerçek dünya arasında köprü görevi gördüğünü belirten Olivier Ribet, “Sanal ve fiziksel dünya arasındaki boşluğu doldurmaya az kaldı” diyerek teknoloji dünyasındaki heyecan verici yenilikleri posta.com.tr'ye anlattı.

Elif Bayram / Posta.com.tr – Yapay zekanın gelecekte birçok sektörü kökten değiştireceğini söyleyen Olivier Ribet, “En umut verici alanlardan biri de yapay zeka sayesinde değişen sağlık sektörü olacak. Sanal ikizler, gerçek hastaları riske atmadan hastalık ve tedavi sonuçları hakkında önemli analizler sunacak” diyerek önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde yapay zeka alanında yaşanacak gelişmeleri tek tek anlattı.

Haberin Devamı

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM HIZLANDI”

Yapay zeka destekli platformlar, şirketlere ürünlerini üretmeden önce detaylı bir şekilde test etme olanağı sağlıyor. Dassault Systèmes’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Başkan Yardımcısı Olivier Ribet, özellikle 3 boyutlu tasarım geliştirme, modelleme ve simülasyon çözümleri sunan bu platformların, şirketlere büyük avantaj sağlayarak dijital dönüşümü hızlandırdığını belirtti.

Dassault Systémes EMEA Başkan Yardımcısı Olivier Ribet

Yapay zekanın, yerli ve uluslararası şirketlerin sürdürülebilirlik çabalarını desteklemede kilit bir rol oynadığını ifade eden Olivier Ribet, “İş dünyasında 3DEXPERIENCE platformuna entegrasyon, şirketlerin sürdürülebilirliği konusunda atılmış önemli bir adımı temsil ediyor. Yapay zeka destekli modelleme ve simülasyonlar sayesinde şirketler, etkilerini en üst düzeye çıkarmak için tasarımlarını iyileştirebiliyor. Bu da verimin artmasını ve finansal performansın iyileştirilmesini sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

SANAL AVATAR EMMA TWİN İLE TANIŞIN

Olivier Ribet, “Emma Twin projesi, bireylerin bilimsel olarak sanal modellerini oluşturmak için yapay zekanın yeteneklerinden yararlanan sanal ikiz girişimlerinden bir tanesi. Emma Twin, sanal ikizlerin sağlık hizmetlerinin geliştirilmesindeki kritik etkisini göstermek için kısa süre önce tanıttığımız sanal bir avatar” diye konuştu.

“TEDAVİ ALANLARINDA DEVRİM YARATIYOR”

“Emma, kendisini sağlık hizmetleri alanını geliştirmeye adamış sanal bir ikiz” diyen Ribet, Emma Twin projesinin amacını şu sözlerle anlattı:

Emma, ​​kendisini sağlık hizmetleri alanını geliştirmeye adamış bir sanal ikiz. Bu sanal ikizler, tıbbi prosedürleri test etmek ve iyileştirmek için gerçek dünya senaryolarını birebir kopyalayan, verilerle zenginleştirilmiş 3D modeller. Emma Twin'in amacı, anonim sağlık verilerinden oluşturulan sanal ikizlerin, gerçek hastaları riske atmadan hastalık ve tedavi sonuçları hakkında önemli analizler sağladığını göstermek. Emma Twin, sosyal medya aracılığıyla çeşitli tıbbi araştırma projelerine katılarak bunların sağlık hizmetleri üzerindeki yapıcı etkilerini ortaya koyuyor.


Sanal ikizlerin, tedavilerin gerçek hastalar üzerinde uygulanmadan önce sanal bir ortamda test edilmesine olanak sağladığını belirten Ribet, “Sanal ikizler, hassas ve koruyucu sağlık çözümlerinin geliştirilmesini hızlandırarak araştırma ve tedavi alanlarında devrim yaratıyor. Sanal ikizler, pek çok tedavinin gerçek hastalar üzerinde uygulanmadan önce sanal bir ortamda test edilmesini sağlayarak tıbbi tedavilerde reform yapma potansiyeline sahip. Bu sadece yenilikçi tıbbi çözümlerin geliştirilmesini hızlandırmakla kalmayıp, aynı zamanda tedavilerin her bireyin farklı gereksinimlerine göre özelleştirilmesini de sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı

EZBER BOZAN YENİLİK

Çeşitli sektörlerde büyümeyi hızlandıracak ezber bozan, yenilikçi projelerin önümüzdeki günlerde konuşulacağını vurgulayan Ribet, sözlerine şöyle devam etti:

Yapay zeka, şirketlerin yenilikleri keşfetmelerini, iş süreçlerini ve operasyonlarını yeniden tasarlamalarını sağlıyor. Bununla birlikte şirketler, prototipleri sanal ortamda oluşturup test ederek, fiziksel prototiplerle ilişkili maliyet ve riskleri önemli ölçüde azaltabiliyor. Şirketler sanal prototiplemeyi kullanarak değişen pazar taleplerine ve gelişen teknolojilere hızla uyum sağlayabiliyorlar. Bu düzeyde bir uyarlanabilirlik, günümüzün hızla gelişen iş ortamında kritik önem taşıyor.


“GERÇEK DÜNYA SİMÜLE EDİLİYOR”

Ürün ve hizmetlerin sürdürülebilirliği noktasında sanal ikiz deneyiminin önemli olduğuna dikkat çeken Olivier Ribet, “Sanal ikiz deneyimi, ürün ve hizmetlerin tasarlanma ve değerlendirilmesinde temel bir değişimi temsil ediyor. Bu yenilikçi yaklaşım temel olarak, fiziksel bir ürün veya sistemin özelliklerini yansıtan sanal bir muadil veya ikizin geliştirilmesine odaklanıyor. Bu sanal ikiz, gerçek dünya senaryolarının simüle edilmesini ve performans, çevresel sonuçlar ve kullanıcı etkileşimleri ile ilgili önemli veriler toplanmasını sağlayan sağlam bilimsel yazılımlarla zenginleştirildi” diye konuştu.

ŞİRKETLERE REKABET AVANTAJI SAĞLIYOR

Yapay zekanın sanal ikiz deneyimi sayesinde yeni nesil çalışma uygulamalarının önünü açtığını belirten Olivier Ribet, “Sanal ikiz deneyimi geleneksel ürün geliştirme sistemlerinin ötesine geçiyor. Şirketlere, sürdürülebilirlik hedefleriyle sorunsuz bir şekilde uyum sağlama ve sundukları çözümleri titizlikle iyileştirme olanağı sunuyor. Ayrıca şirketlerin değişen pazar dinamiklerine ve tüketici taleplerine hızlı bir şekilde yanıt vermelerini sağlayarak rekabet avantajına dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜMÜ TEMSİL EDİYOR”

Önümüzdeki yıllarda yapay zekanın birçok iş kolunu piyasadan silebileceğine dikkat çeken Olivier Ribet, “Yapay zeka, endüstrilerin çalışma biçiminde büyük bir dönüşümü temsil ediyor. Bu sinerji, fabrikaların ve iş yerlerinin çalışma şeklini yeniden şekillendirecek” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

Gelişen teknolojik ortam, inkâr edilemez bir şekilde iş hayatının doğasını değiştiriyor. Gelecekte fabrikaların ve iş yerlerinin son derece verimli ve dinamik ortamlara dönüşmesini öngörüyoruz. Örneğin, yapay zeka destekli sistemlerin üretim tarafında karmaşık veri analizleri gerçekleştirdiği, uzmanların ise inovasyonu teşvik etmeye ve elde edilen içgörüler ışığında kritik kararlar almaya odaklanabildiği bir senaryo hayal ediyoruz. Sanal dünyadan gerçekliğe köprü görevi gören bir platform sunarak yalnızca dijitalleşmeyi değil, gerçek dijital dönüşümü de olanaklı hâle getiriyoruz. Bu yenilik çığır açan inovasyonu da kapsıyor.


“ÖNÜMÜZDEKİ 5-10 YIL BÜYÜLEYİCİ OLACAK”

Günümüzün hızla değişen dünyasında sürdürülebilirliğin yalnızca hedef değil, aynı zamanda zorunluluk olduğunu dile getiren Olivier Ribet, “İleriye baktığımızda, önümüzdeki 5-10 yıl boyunca inovasyonun izleyeceği yol gerçekten de büyüleyici olacak. Sanal ikiz teknolojisinin kişiselleştirilmiş tıp, akıllı şehirler ve iklim değişikliği ile mücadele alanlarında önemli ilerlemeler kaydetmesini bekliyoruz. Bu, bireysel gereksinimlere göre özelleştirilmiş daha verimli sağlık çözümleri, kaynak kullanımını optimize eden şehirler ve iklim değişikliğiyle mücadele için daha etkili stratejiler anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Olivier Ribet, yapay zeka platformlarının giderek önem kazanacağını ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu:

Yapay zeka platformları, işletmelerin ve bireylerin yenilikçi yöntemlerle inovasyon yapmasına olanak tanıyarak iş birliği ortamını geliştiriyor. Sadece teknoloji ilerlemesi değil, aynı zamanda karmaşık bir dünyada etkili kararlar alarak ürünlerin, hizmetlerin, kuruluşların ve iş modellerinin sürdürülebilirliğini destekleyen ezber bozan bir çözüm sunuyor. Bugün sanal ikiz teknolojisini benimseyen şirketler, yarının dünyasını şekillendirmede önemli bir rekabet avantajı elde ediyor.