Bilim - Teknoloji Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA açıklaması: 5. nesil uçakların pabucunu dama atacak
Paylaş
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA açıklaması: 5. nesil uçakların pabucunu dama atacak

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar Türkiye'nin teknoloji hamlelerine ilişkin merak edilenleri katıldığı canlı yayında anlattı. KIZILELMA'ya ilişkin konuşan Bayraktar "Sesin üstünde de uçabilen bir varyantı olacak" dedi.

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayii hamlelerine ilişkin TV100 ekranlarındaa Candaş Tolga Işık'ın programında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bayraktar, 'İHA sahibi olmanın bir ülke için avantajları neler?' sorusuna, "Bütün dünya ülkemizin geliştirdiği SİHA’ların muharebedeki marifetlerini görünce bir anlamda muharebede paradigma değişimi oldu. SİHA dediğimiz zaman biraz daha keşif maksatlı tasarlanmış ama yanına da silah sistemleri eklenmiş, daha çok biraz daha düşük süratlerde uçan çok uzun süre havada kalan canlı görüntü aktaran bir sistemden bahsediyorsunuz. Bunların mevcut yüksek teknolojili sistemlere karşı muharebede ne kadar büyük bir fayda sağladığını bütün dünya Türkiye ile gördü aslında. İlk defa İdlib’de sonrasında Libya’da ve Karabağ’da şimdi de Ukrayna’da görüldü." yanıtını verdi.

KIZILELMA F-35'İN ÖNÜNE GEÇECEK Mİ?

KIZILELMA ile F-35 savaş uçakları arasında bir kıyas yapan Bayraktar, "İlk uçuşunu gerçekleştirmiş bir uçakla birçok ülkede kullanıma sunulmuş bir uçağı kıyaslamak çok doğru olmayabilir ama KIZILELMA tamamen kullanıma hazır hale geldiğinde, bazı konularda üstünlük sağlayabilir. Bir kere karşınızda insansız, dışarıdan yönetilen bir uçak var. 5. nesil uçakların çok gelişmiş radar ve mühimmatları var. Ülkemiz de 5. nesil uçak geliştiriyor şuan. KIZILELMA, gelecekte 5. nesil uçakların pabucunu dama atacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı