Bilim - Teknoloji Square Enix, Nintendo Switch’e tam destek sözü verdi
Paylaş
Square Enix, Nintendo Switch’e tam destek sözü verdi

Nintendo, Switch için bir geliştiriciyi daha yayına çekti. Square Enix, Nintendo Switch’e tam destek sözü verdi

Son günlerin en çok konuşulan konsollarından Switch, özel oyunları ile gündeme geldiği gibi diğer firmaların açıklamalarıyla da akıllarda kalmaya devam ediyor. Oyuncuların büyük ilgi gösterdiği Switch’i bir gelir kapısı olarak geren büyük geliştiriciler de Switch konusunda iştahlı. Bu bağlamda Square Enix, Nintendo Switch’e tam destek sözü verdi.

Geliştirici firma, Switch’e hem orijinal hem de uyarlama oyunları ile destek vereceklerini belirtti. Square Enix‘ten Yosuke Matsuda “Yeni oyun geliştirmenin yanısıra var olan oyunlarımızı uyarlamak istiyoruz. Nintendo çeşitli eğlenceler sunuyor. Diğer firmalar belki Switch’in karakteristik özelliklerini inanılmaz yollarla sunabilir. Ancak biz de Switch’in özelliklerini kullanmada iyi olduğumuz oyunları yapacağız” açıklamasında bulundu.

FINAL FANTASY BEKLENİYOR


Bu arada SquareEnix, JRPG türündeki I AmSetsuna adlı oyunu 3 Mart 2017’de Switch’e uyarladı. Bu kadar da değil. Firmanın OctopathTraveller adlı oyunu da Switch için geliştirme aşamasında. Bunlar sadece firmanın açıkladığı oyunlar. Switch oyuncuları, bu gelişmeler ışığında bazı Final Fantasy oyunlarını da konsollarına bekliyor.
Giriş bölümünde Switch için iştahlı dediğimiz geliştiricilerden birisi de Capcom’du. Firma, kendi oyunlarını daha rahat uyarlayabilmek için Switch’in geliştirilme aşamasında rol oynamıştı.

Playstation Plus Nisan 2017 oyunları

Haberin Devamı