Bilim - Teknoloji Starlink, Nvidia GeForce Now için gereken hızı destekliyor
Paylaş
Starlink, Nvidia GeForce Now için gereken hızı destekliyor

SpaceX'in Starlink uydu internet hizmeti, Belçika ve İtalya'daki araştırmacılar tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre Nvidia GeForce Now bulut oyun hizmetinin gerektirdiği gecikme standartlarını karşılıyor.

Belçikalı ve İtalyan araştırmacılar Starlink hizmetinin gecikme hızlarını test etmek için yaklaşık 5 aylık bir süreyle analizler gerçekleştirdi. Alman ve Hollanda noktalarında yapılan testler 3 senaryoya ayrıldı. Ağın boş olduğu, 100MB trafiğin olduğu ve gerçek zamanlı video trafiğinin olduğu 3 senaryoda sonuçlar incelendi.

Haberin Devamı

Ağın boş olduğu zamanlarda gecikme 46-52ms arasında değişirken 20ms seviyesine kadar da anlık inebiliyor. 100MB senaryoda 95ms, video trafiğinde ise 50ms ortalama gecikme süreleri elde ediliyor. Böylece Nvidia GeForce Now hizmetinin gerektirdiği en çok 80ms gecikme sınırı karşılanmış oluyor. 

Yılın ilk aylarında bu değerlerin fazla olduğu ancak son aylarda daha da iyileştiği belirtildi. Burada bağlantı noktalarına olan yakınlık da çok önemli. Singapur ve San Fransisco noktalarında gecikme 270ms seviyesine kadar çıkabiliyor.

Netflix ve YouTube gibi içerik platformlarında ise bant genişliği kısıtlamasına gidilmediği ifade edildi. Ayrıca yüksek gecikme sorunlarını çözmek için de herhangi bir performans arttırıcı proxy uygulamasının da olmadığı belirtildi. Son olarak video konferanslarda donma gibi olaylara sebep olan paket kaybının da zaman zaman yaşandığı dile getirildi.

Haberin Devamı