Bilim - Teknoloji Steam, bant genişliğinden tasarruf etmek için yeni indirme seçeneklerini duyurdu
Paylaş
Steam, bant genişliğinden tasarruf etmek için yeni indirme seçeneklerini duyurdu

Steam, corona virüs sonrası artan internet kullanımına bir miktar çözüm olması için indirme ve güncellemeler için bazı yeni kural ve öneriler yayınladı.

Birçoğumuz şu anda evde sıkışıp kaldık. Çoğumuz da interneti hem iş hem de eğlence için kullanıyoruz. Bu da, yerel ISS'ler için bant genişliği sorunlarına neden olabilir ve bazı şirketlerin yükü hafifletmek için yeni önlemler aldıklarını gördük. Bugün ise Steam bant genişliğinden tasarruf etmeye yardımcı olacak önlemlerini açıkladı ve kullanıcıları kendi başlarına alabilecekleri önlemler konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Valve, başlangıç için oyun güncelleştirmelerini indiren kullanıcılara bir kısıtlama getirmeyecek. Bunun yerine güncelleme saatlerini ve sıklıklarını değiştirerek bu sorunun üstesinden gelmeye çalışacak.

Valve, “Bu haftadan itibaren, güncellemeleri birkaç güne yayıyoruz. Sadece son 3 gün içinde oynanan oyunlar hemen güncellenecek” dedi. Kullanıcıların sürekli oynamadıkları oyunların güncellemesinin varsayılan olarak durdurulacağı belirtildi.

Yeni kuralın istediğiniz oyunları güncellemesini engellemeyeceğini de bildiren Valve, bu özellik dışında kullanıcıların oyunları için yine otomatik güncelleme zamanlaması yapabileceğini söyledi.

Valve ayrıca kullanıcılara elindeki araçları hatırlattı. Örneğin, kullanıcılar oyunları için otomatik güncelleme pencereleri planlayabilir veya çok sık oynadıkları bir oyun durumunda, otomatik güncellemeleri yüklerken bırakabilirler. Kullanıcılar ayrıca ev bant genişliklerini kolaylaştırmak için kendi Steam bağlantılarını daraltabilirler .

Haberin Devamı

Tüm bunların nasıl yapılacağıyla ilgili ayrıntıları Steam Destek sitesinde bulabilirsiniz. Steam, güncellemeler ve bant genişliği kullanımı konusunda sonuna kadar yardımcı olacak daha fazla çözüm aradığını söylüyor.