Bilim - Teknoloji Steve Jobs ilk iPhone'da SIM kart yuvasını istemiyordu
Paylaş
Steve Jobs ilk iPhone'da SIM kart yuvasını istemiyordu

Eski iPod Başkan Yardımcısı Tony Fadell gazeteci Joanna Stern ile yaptığı bir röportajda Steve Jobs'un ilk iPhone'da SIM kart yuvası istemediğini söyledi.

Apple tasarım ekibinin en etkili üyelerinden biri olan Fadell, iPod'un babası olarak anılıyor. Kısa süre önce Kaliforniya'daki Bilgisayar Tarihi Müzesi'nde gazeteci Joanna Stern'e röportaj veren deneyimli Fadell, Steve Jobs'un vizyonundan bahsetti.

Haberin Devamı

Tony Fadell'a göre Steve Jobs ilk iPhone'un geliştirilme aşamasında cihazda SIM kart yuvası olması fikrine karşıydı. Hatta mühendislere ve tasarımcılara bu arzusunu "içinde başka bir delik daha istemeyiz" cümlesiyle aktardığı belirtiliyor.

Jobs o zaman SIM kart kullanmayan Verizon operatörünü örnek olarak gösterdi. Bu operatörü kullanan telefonlar GSM yerine CDMA hücresel teknolojisi üzerinden baz istasyonlarına bağlanabiliyor.

Fadell bu konuda Jobs'u, CDMA teknolojisinin yaygın olarak benimsenmediğini söyleyerek bizzat ikna ettiğini belirtiyor. Tony'ye göre Steve'i inandığı fikirlerden vazgeçirmek oldukça zordu.