Bilim - Teknoloji Steve Wozniak, YouTube'a karşı açtığı davayı kaybetti
Paylaş
Steve Wozniak, YouTube'a karşı açtığı davayı kaybetti

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, YouTube'a karşı açtığı davayı kaybetti. Daha önce bilgisayar korsanlarının Bitcoin dolandırıcılığı yapmak için Wozniak’ın adını kullandığı iddia edilmişti. Konu hakkında dava açan Wozniak, davayı kaybetti.

Bloomberg'in haberine göre Apple Kurucu Ortağı Steve Wozniak, kendi fotoğrafının kullanıldığı ödül Bitcoin (BTC) dolandırıcılığı nedeniyle YouTube'a açtığı davada haklılığını kanıtlayamadı.

Haberin Devamı

Santa Clara İlçesi Yüksek Mahkeme Hakimi Sunil Kulkarnia, çarşamba günü açıkladığı geçici kararından YouTube ve çatı şirketi Google'ın İletişim Uygunluk Yasası'nın 230. maddesi tarafından korunduğunu belirtti. Bu madde, internet platformlarının kullanıcılar tarafından gönderilen içeriklerden sorumlu tutulamayacağını belirtiyor.

Wozniak, geçtiğimiz yıl temmuz ayında yaygın olarak karşılaşılan bir dolandırıcılık türü nedeniyle YouTube'a dava açmıştı. Dolandırıcılar, Wozniak'ın fotoğrafını kullanarak belirli bir adrese kripto para gönderenlere karşılık olarak daha fazla kripto para göndermeyi vadediyordu. Apple kurucu ortağı, YouTube'un yalnızca dolandırıcılara ait reklamları kaldırmada başarısız olmakla kalmayıp, bu videoların trafiğini artıracak türden hedefli reklamlar satarak ve videoların yayınladığı hesapları doğrulayarak dolandırıcılıklara katkı sağladığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

İddia dilekçesinde ise şunlar yazıyor: "YouTube'da sürekli olarak dolandırıcılık videoları ve tanıtım faaliyetleri var. Bu videolar, davacı Wozniak'ın fotoğraflarını ve videolarını sahtekarlık için kullanarak itibarına onarılamaz bir zarar verdi ve birçok YouTube kullanıcısı da kandırıldı. YouTube'un bu Bitcoin dolandırıcılığını sona erdirmek için zamanında harekete geçmesi için defalarca uyarılmasına rağmen bunu her zaman erteledi veya reddetti."

Apple yöneticisi, “YouTube bunu engellemek için hızlı adımlar atsaydı, bu noktaya gelmezdik. Kim bu türden gönderiler görüp hemen engellemez" diye belirtti. Wozniak, dava sürecinde Microsoft Kurucu Ortağı Bill Gates ve Tesla CEO'su Elon Musk gibi teknoloji sektörünün diğer ünlü isimlerinin de kullanıldığı dolandırıcılıklar olduğunu açıkladı.