Bilim - Teknoloji Süper Mario'nun filmi Twitter'da paylaşılıyor
Paylaş
Süper Mario'nun filmi Twitter'da paylaşılıyor

Twitter'ı korsanlar bastı...

Süper Mario Kardeşler Filmi şu anda dünyadaki en büyük film, küreselde 1 milyar doları geçmiş durumda. Ancak bir süre için, Chris Pratt'ın seslendirdiği Mario ve Charlie Day'in seslendirdiği Luigi'nin maceralarını, Twitter hesabınızın rahatlığında izleme şansınız vardı.

Haberin Devamı

The Verge'in haberine göre, Süper Mario Kardeşler Filmi'nin tamamı Twitter'a ısrarla yükleniyor. Videonun bir versiyonu 28 Nisan'da sosyal medya sitesine yüklendi. İki gün ve 9 milyon izlenmenin ardından, Twitter videoyu telif hakkı ihlali sebebi ile kaldırdı ve kullanıcının hesabını da askıya aldı.

Ancak bu filmin yüklenip, paylaşılması Twitter'ın süregelen telif hakkı tartışmalarına bir sorun daha ekliyor. Twitter Blue aboneleri uzun Twitter videoları yükleyebiliyor. 2022 Aralık ayından bu yana üyeler Twitter web sitesinden 60 dakikalık, ya da iOS ve Android'den 10 dakikalık videolar yükleyebiliyor.

Süper Mario Kardeşler Filmi iki dakikalık parçalar halinde değil, iki parça olarak yüklendi. İlk parça bir saat uzunluğunda, ikinci parça ise filmin kalan yarım saatini içeriyor. The Verge'in haberine göre Avatar: Suyun Yolu üç saatlik bir film olmasına rağmen benzer yöntemle Twitter'a yüklenip paylaşıldı.

Haberin Devamı

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın...