Bilim - Teknoloji Teknoloji markasından iklim değişikliğine pozitif yaklaşım
Paylaş
Teknoloji markasından iklim değişikliğine pozitif yaklaşım

Paris Anlaşması ve BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 2050 hedeflerine yönelik eylemi hızlandırmak, genişletilmiş bir iklim eylemi stratejisi gerektiriyor. Dünyanın iklim değişikliği ve bunun etkileriyle mücadele etmek için daha hızlı sonuç veren eylemlere ihtiyacı var. Bu kapsamda şirketler karbon nötr üretim yapma yolunda adımlar atıyor.

Bu yıl sonuna kadar karbon nötrlüğüne, 2030 yılına kadar ise net sıfır emisyona ulaşmak hatta bunu aşmak amacıyla iklim pozitif bir yaklaşım benimsediklerini duyuran Logitech CEO'su Bracken Darrell “İklim değişikliği, neslimizin en büyük zorluklarından biri. İnsan eylemlerinin neden olduğu net karbon çıktı seviyelerinin azaltılması ne yazık ki yeterince hızlı olmuyor. İklim değişikliğini tersine çevirmek ve daha iyi bir geleceği şekillendirmek için şimdi daha fazlasını yapmamız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl tüm faaliyetleri ve ürünlerinde karbon nötr olmak için iklim stratejilerini hızlandırdıklarını da belirten Darrel, “Nihai hedefimiz iklim pozitif olmak ve bu hedefe ulaşmak için 2030 yılına kadar net sıfır emisyona sahip olmak.” diye ekledi.