Bilim - Teknoloji Telegram CEO'su, Apple'ın yaklaşımından memnun değil
Paylaş
Telegram CEO'su, Apple'ın yaklaşımından memnun değil

Telegram’ın sahibi Pavel Durov’a göre App Store'un uyguladığı vergilendirme politikası aslında pazar hakimiyetini kötüye kullanan Apple'ın eseri. Girişimci, Apple'ı "iş ahlakı pürüzlü olan trilyon dolarlık bir tekel" şeklinde nitelendirdi.

Apple, daha önce App Store'u kullanan ve ilgili şartları sağlayan herkesin gelirine yüzde 30'luk bir kesinti uyguluyordu ve buradan kendi payını alıyordu.

Haberin Devamı

Bu kesinti daha sonra yalnızca yılda 1 milyon doların üzerinde kazanan geliştiricilerin gelirinden yüzde 30'luk bir kesintinin yapılması şeklinde değiştirildi. 1 milyon doların altında olan bir gelir elde eden geliştiricilerin parasına daha az kesinti uygulanıyor.

Telegram geçtiğimiz günlerde Apple yüzünden ücretli gönderi özelliğini devre dışı bırakmak zorunda kaldı. Pavel Durov bu durumdan memnun değil.

Mesajlaşma yazılımının kullanıcılarından ücret almamasına rağmen ücretli gönderiler yüzünden Apple'ın para istediğini söyleyen DUROV buna son derece karşı.

Konu hakkında Durov, "Bu uygulama trilyon dolarlık bir tekelin kendisine ait olan içeriklerden para kazanmaya çalışan milyonlarca kullanıcının sırtından geçinerek pazar hakimiyetini nasıl kötüye kullandığının bir başka örneğidir. Umarım Avrupa Birliği, Hindistan ve diğer yerler herhangi bir hükûmet tarafından insanların gelirlerinden kesintiler yapılarak elde edilen katma değer vergisinden daha yüksek olan bir vergi geliri sayesinde para kazanan Apple'ın daha fazla hayali yok etmesinden ve daha fazla girişimciyi ezmesinden önce harekete geçer” dedi.

Haberin Devamı