Bilim - Teknoloji Temizlik görevlisinin hatası, 25 yıllık araştırmaya mal oldu
Paylaş
Temizlik görevlisinin hatası, 25 yıllık araştırmaya mal oldu

'Bip' sesini kapatmak istemiş ve başarmış da!

Kara mizah değil gerçek bir bilimsel trajedi var karşımızda! Troy, New York'taki Rensselaer Polytechnic Institute (RPI) laboratuvarında çalışan bir temizlik işçisi, kendi anlattığına göre “sürekli ötüp duran bip sesinden rahatsız olunca bir düğmeyi çevirerek sesi kesti” ancak aynı zamanda bir derin dondurucuyu da kapatmış oldu. Bu sebeple 25 yıldır devam eden bir bilimsel araştırmayı da yok etti.

Haberin Devamı

Temizlik görevlisinin dikkatsizliği laboratuvarda en az 1 milyon dolarlık zarara neden olurken enstitü taşeron temizlik şirketine tazminat davası açtı. Avukatlar şirketin çalışanlarını yeterince eğitmediğini öne sürüyor.

RPI'ın avukatı Michael Ginsberg, Albany merkezli yerel haber kaynağı Times Union'a yaptığı açıklamada “Bütün bunlara insanların davranışları ve ihmalleri neden oldu" ifadelerini kullanırken “Maalesef 25 yıllık araştırmayı silip süpürdüler” şeklinde konuşuyor.

Times Union'da yer alan habere göre temizlik görevlisinin kapattığı süper soğuk dondurucunun -80 santigrat derecede saklanan hücre kültürlerini, numuneleri ve diğer öğeleri tutmaktaydı. Ancak Daigle Temizlik Hizmetleri bünyesindeki çalışan, bip sesini susturmak için devreyi kapattığında sıcaklık -32 santigrat dereceye yükseldi ve bu da malzemeye zarar vererek araştırmayı yok etti.

Haberin Devamı

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın...