Bilim - Teknoloji Tesla elektrikli kamyonu Semi’nin üretimine başladı
Paylaş
Tesla elektrikli kamyonu Semi’nin üretimine başladı

Elon Musk, Tesla’nın elektrikli kamyonu Semi için üretime başlandığını duyurdu. İlk teslimatların ise 1 Aralık tarihinden itibaren yapılacağı açıklandı.

Taşımacılıkta çığır açması beklenen elektrikli kamyon Tesla Semi yollara çıkarılmak adına üretime alındı. Kara taşımacılığının yeni dönemini oluşturan ve elektriğin gücü ile torkunu sonuna kadar yola aktaran Tesla Semi, Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre artık seri olarak üretilecek bir araç konumunda yer alıyor.

Haberin Devamı

1 Aralık itibariyle üretimden çıkacak Semi, henüz ön siparişte bile büyük rekorlar kırmıştı. Araca hala büyük talep bulunuyor çünkü elektrikli kamyon sürüş / performans kadar menzil konusunda çok iddialı geliyor.

Semi, arka aksa yerleştirilen birbirinden bağımsız üç farklı motordan güç alıyor. Araç boş haliyle 0’dan 100 km/s hıza sadece 5 saniyede çıkabiliyor.

Yük altında 0’dan 100 km/s hıza 20 saniyede çıkabilen elektrikli kamyon modeli Tesla Semi, “Regen” sistemi sayesinde fren pedalına basılma ihtiyacını neredeyse ortadan kaldırıyor. Modelin 480 km ve 800 km kadar yaklaşık menzil sunacak iki farklı pil paketi bulunuyor. Ancak şirket menzili 1.000 km seviyesine taşıyacak farklı bir seçenek de geliştiriyor. 

Haberin Devamı

Tesla Semi’nin en geç 2024’te piyasaya çıkması bekleniyor.