Bilim - Teknoloji Tesla piyasa değerinin neredeyse yarısını kaybetti
Paylaş
Tesla piyasa değerinin neredeyse yarısını kaybetti

Elon Musk'ın Nisan ayında Twitter'ı satın almak için teklif sunmasının ardından Tesla, piyasa değerinin neredeyse yarısını kaybetti.

The Guardian'ın aktardığına göre Musk'ın sosyal medya platformunu satın almak için 43.4 milyar dolarlık teklif yaptığı ortaya çıkmadan bir gün önce, 13 Nisan'da Tesla'nın hisseleri 340.79 dolara satılıyordu. O tarihten bu yana hisse fiyatı yüzde 49 değer kaybederek 173.44 dolara düştü.

Haberin Devamı

Tesla patronu, Twitter'ı almak için 20 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satmıştı.

Bu durum, Musk'ın "dünyanın en zengin insanı" titrinin tehlike altında olduğuna işaret ediyor. LVMH'nin CEO'su Fransız iş insanı Bernard Arnault, çarşamba günü kısa süreliğine Musk'ı geçerek yaklaşık 20 dakika boyunca "dünyanın en zengin insanı" oldu.

Tesla yatırımcılarının, Musk'ın SpaceX ve Twitter gibi projelere de zaman ayırmak durumunda olmasının "dikkatinin dağılmasına neden olduğundan" endişe ettiği belirtiliyor.

Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformla ilgili tartışmalar gündemden düşmedi. Musk'ın parayla 'mavi tik' satmasının ardından sosyal medya platformu ünlüleri taklit eden insanlarla dolmuş; Donald Trump gibi süresiz yasak alan bazı isimlerin hesapları açılmıştı. Çalışanlarından yoğun mesai beklediğini sıkça dile getiren Musk, ayrıca şirketin 3 bin 700 çalışanını işten çıkardı. Bu Twitter'ın orijinal iş gücünün neredeyse yarısına tekabül ediyor.

Haberin Devamı