Bilim - Teknoloji TikTok, intiharı gösteren video hakkında kullanıcıları uyardı
Paylaş
TikTok, intiharı gösteren video hakkında kullanıcıları uyardı

TikTok, geçtiğimiz pazar gününden bu yana bir adamın silahla intihar girişiminde bulunurken görüldüğü videonun yayılmasını engellemeye çalışıyor. TikTok yönetimi, söz konusu videonun kaldırılmaya devam edeceğini, kullanıcı hesaplarının kapatılacağını açıkladı. Onur Binay/posta.com.tr

Video, TikTok’un Sizin İçin bölümünde gösterildiği için çok sayıda insan tarafından keşfedildi. TikTok, videonun yayılmasını engelleme çalışsa da video başka kullanıcılar tarafından platforma tekrar yükleniyor.

Haberin Devamı

TikTok’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Sistemlerimiz intiharı öven, yüceleştiren ve intihara teşvik eden bu tarz içerikleri otomatik olarak tespit ediyor ve işaretliyor. Bu içerikleri tekrar tekrar yükleyen hesapları cezalandırıyoruz ve başkaları bu içeriklerin paylaşımı konusunda uyaran, durumu bize bildiren kullanıcılarımıza da teşekkür ediyoruz.”

Yaşanan olay, TikTok’un algoritmasındaki bariz zayıflığı da gözler önüne seriyor. TikTok kullanıcıları içerik uyarıları paylaşarak bu videoların daha fazla kişi tarafından izlenmesini engellemeye çalışıyor.

2017 yılında BuzzFeed News tarafından yapılan bir araştırmada, 2015 yılında kullanıma sunulan Facebook Live'da iki yıl gibi kısa bir süre zarfında en az 45 hassas vaka tespit edildi. Bunlar arasında intihar, silahlı saldırı, cinayet, işkence ve çocuk istismarı gibi konular bulunuyor.

Haberin Devamı