Bilim - Teknoloji TikTok verilerine erişim sağlayan dört ByteDance çalışanı işten çıkarıldı
Paylaş
TikTok verilerine erişim sağlayan dört ByteDance çalışanı işten çıkarıldı

TikTok’un çatı şirketi ByteDance'in, platform üzerinden gazetecilerin yer bilgilerini de içeren kişisel verilere eriştiği tespit edilen dört çalışanını işten çıkardığı ortayla çıktı.

CNN’in haberine göre, TikTok Sözcüsü Brooke Oberwetter, platformun ana kuruluşu ByteDance’in, "uygunsuz şekilde" gazetecilerin kişisel verilerine erişen dört çalışanını işten çıkardığını doğruladı. ByteDance, çalışanlarının şirket içinden basına haber sızdırılmasına yönelik soruşturma kapsamında, İngiltere merkezli Financial Times gazetesinden ve BuzzFeed çevrim içi haber kuruluşundan iki gazetecinin kişisel verilerine erişim sağladığını bildirdi.

Haberin Devamı

Oberwetter, gazetecilerin yer bilgilerini içeren IP adreslerinin de erişim sağlanan veriler arasında olduğunu belirtti. İkisi ABD’de ve ikisi Çin’de bulunan dört çalışanın, “TikTok kullanıcılarının verilerine erişim hakkını suiistimal ettiği” için işten çıkarıldığı ve bu davranışların, “TikTok’un kullanıcıların güvenini kazanma çabaları ile uyuşmadığı” kaydedildi.

Oberwetter, olayın ardından platformun iç denetim ekiplerinin, ABD’li kullanıcı verilerine erişiminin kaldırıldığını söyledi.