Bilim - Teknoloji TikTok'un süper nineleri! 'Belki de bu yüzden bu kadar uzun yaşıyorum'
Paylaş
TikTok'un süper nineleri! 'Belki de bu yüzden bu kadar uzun yaşıyorum'

Dolores Paolino danslarıyla, müstehcen şakalarıyla ve Marilyn Monroe taklitleriyle TikTok'ta 2,4 milyondan fazla takipçiye ulaşmış durumda. 'Ne var bunda? Diğer influencer'lar da yapıyor bunları...' diyebilirsiniz. Evet, Paolino'nun 89 yaşında olması dışında bir şey yok.

Paolino'nun sahip olduğu tek telefon evinin sabit hattına bağlı. Bir başka deyişle kendisini görüntüye almasına ya da TikTok'ta paylaşım yapabilmesini sağlayan bir akıllı telefonu yok. İşin bu kısmı Paolino'nun 20 yaşındaki torunu Julian Giacobbo'nun sorumluluğu. Giacobbo aynı zamanda anneannesi için senaryolar yazıyor ve 30 saniyelik videoların montajıyla ilgileniyor.

Haberin Devamı

Philadelphia'da yaşayan Paolino, The Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, "Her şeyi torunum yapıyor" dedi.

Paolino'nun ilk videosu 3 yıl öncesinden. Videoda Paolino torununun Cadılar Bayramı partisine göz kulak olmak yerine, gençlerin içine alkol kattığı buzlu çayları kafaya dikerken görülüyordu.

Büyükannelerini kazara TikTok yıldızına çevirmiş torunlar, şimdilerde büyüklerinin menajerliklerini üstlenmiş durumda. Anneanneler, babaanneler gittikleri restoranlarda, doktor randevularında "Siz o değil misiniz?" sorularına boğulurken gençler de reklam verenlerle anlaşmalar yapmak, takipçilerden gelen yorumlara yanıt vermek ve büyüklerine TikTok'un günce dans trendlerini öğretmek için ter döküyor.

Haberin Devamı

Bu getirisi oldukça yüksek bir iş zira şirketler yaşlı yıldızlara oyuncak, çamaşır deterjanı ve diğer ürünleri tanıtmaları karşılığında dolgun ücretler ödüyor. Büyükler ve torunlar çoğu zaman parayı bölüşüyor.

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın...