Bilim - Teknoloji Tim Cook, iPhone'un kamerasını geliştiren Sony'yi ziyaret etti
Paylaş
Tim Cook, iPhone'un kamerasını geliştiren Sony'yi ziyaret etti

Apple'ın CEO'su Tim Cook, 10 yıla aşkın süredir ortaklığını sürdürdüğü Sony'yi ziyaret etti. Cook, Twitter'dan yaptığı paylaşımla tesiste gezdiğini belirtirken, Sony'ye karşı şükranlarını da dile getirdi.

Kumamoto Teknoloji Merkezi'nde gerçekleştirilen gezintide Cook, kamera üretiminin gerçekleştirildiği çalışma alanlarını gezerken, bir personelin iPhone üzerinde çalışmalarını anlatması da gözlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Apple, bir döneme damga vuran iPhone 6'dan bu yana lens tedarikini Sony'den sağlıyor. İki şirket arasında uzun yıllardır süren ortaklık devam ederken, iPhone 15 serisinde de yine Sony lens kullanılacağı söyleniyor.

Kumamoto'dan bir fotoğraf paylaşan Tim Cook, Twitter'da şu açıklamalara yer verdi: ''iPhone için dünyanın önde gelen kamera sensörlerini oluşturmak için on yılı aşkın bir süredir Sony ile ortaklık yapıyoruz. Ken ve ekipteki herkese bugün bana Kumamoto'daki son teknoloji tesisi gezdirdikleri için teşekkürler.''

Kasım ayında Nikkei tarafından yayınlanan bir raporda, gelecek yıl piyasaya sürülecek iPhone 15 serisinde Sony sensör kullanılacağı ve bu sensörün mükemmel fotoğraflar çekeceği bilgisi yer alıyordu.

Haberin Devamı