Bilim - Teknoloji TMNT: The Cowabunga Collection oyunculara sunuldu
Paylaş
TMNT: The Cowabunga Collection oyunculara sunuldu

Ninja Turtles serisi birçok kişinin çocukluğuna damga vurmuş serilerden birisi ve oyunları çıktığı dönemde çılgınlar gibi oynanıyordu. 2022 yılına gelindiğinde Konami elini taşın altına koyup eski oyunları yeni konsollar için geliştirdi. 80 ve 90’lı yıllarda çıkan ve toplamda 13 oyunu kapsayan Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection ise şimdi sizlerei çok eskilere götürüyor. Onur Binay/posta.com.tr

Koleksiyonun içerisindeki dört oyunda online oyun desteği bulunuyor ve diğer kullanıcılarla birlikte oynayabiliyorsunuz. Teenage Mutant Ninja Turtles, TMNT: Turtles in Time, TMNT: The Hyperstone Heist, ve TMNT: Tournament Fighters’ı çevrimdışı yad da çevrimiçi oynayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Oyunların geneli beat-em-up diye adlandırılan, yani önümüze geleni dövdüğümüz türde oyunlar. İşin içinde aksiyon ve Ninja Turtles da olunca açıkçası insan sıkılmadan oynuyor. Çok kült oyunlar olduğu için ve çocukluğumuz bu oyunlarla geçtiği için oynarken suratınızda sürekli bir gülümseme oluyor.

Konami, farklı sistemler için geliştirilen oyunların hepsini tek bir çatı altında topladığı için aralarındaki farkı görmenizde daha farklı bir deneyim yaşatıyor. Dışarıdan aynı gözüken oyunların aslında içerisinde çok farklı olduğunu anlıyorsunuz. Mesela, TMNT: Tournament Fighters’ın koleksiyonda üç farklı versiyonu var ve hepsinin farklı karakter seçimleri, hikayeleri ve kontrol şemaları var.

Dövüş mekanikleri eski tipte olduğu için ilk hareketten sonra tuşa bassanız bile tepki alınamayabiliyor, buna alışmak için kendinize biraz zaman vermeniz gerekecek. Eskiden Atari salonlarında o yuvarlak tuşlar bu yüzden aşınıyordu. Konami burada bizi düşünmüş ve geri sarma özelliği getirmiş, zorlandığınızda geri sarabilir ya da son kaydettiğiniz yere dönebilirsiniz.

Haberin Devamı

Grafiksel anlamda çok radikal bir değişiklik yok, günümüz oyunları ile karşılaştırıldığında tabii ki sadece piksel olarak görünüyor ama buradaki yaşatmak istenilen daha farklı. Yapılacak büyük bir geliştirme oyunun bütün doğasını bozabilirdi, bu nedenle nostaljik havayı korumaları daha iyi olmuş. Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection, oyuncuları geçmişe götüren nadide oyunlardan biri. Eski oyunların nasıl oynandığını merak eden ya da seriyi çok seven kişiler, bu oyunu beğenebilir.