Bilim - Teknoloji TP-Link, akıllı telefonlarla kontrol edilebilen ışık şeridini duyurdu
Paylaş
TP-Link, akıllı telefonlarla kontrol edilebilen ışık şeridini duyurdu

TP-Link, iOS ve Android cihazlar üzerinden kontrol edilebilen Tapo L900 adlı akıllı ışık şeridini duyurdu. Ampullerin kullanım ömrü ise beş buçuk yıldan fazla.

Işık şeridini herhangi bir yere takmak yeterince kolay. Mobilyaların altına, boy aynasının çevresine veya TV'nizin arkasına yapıştırabilirsiniz. Işık şeridi, güvenli hissettiren 3M yapıştırıcıyla birlikte geliyor. Bunu yaptıktan sonra kurulumu da son derece basit. Işık şeridini ve güç adaptörünü bağlayın, Tapo uygulamasını (iOS ve Android için) kullanarak kablosuz bağlantıyı gerçekleştirin ve işiniz bitti.

Haberin Devamı

Tapo uygulamasını kullanarak LED'lerin rengini ve yoğunluğunu kontrol edebilirsiniz. Ayrıca aralarından seçim yapabileceğiniz önceden hazırlanmış özel aydınlatma efektleri de var. Işık şeridinin açılıp kapanması için bir program veya zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. LED şeridin sesli asistan (Google ve Amazon) desteği de var. Buna ek olarak ışık şeridinde, sesi almak ve LED'leri arka plan müziğinin frekansına, ritmine göre senkronize etmek için telefonunuzun mikrofonunu kullanan sese senkronize et özelliği bulunuyor. Ev partisi için ışık efektlerini müzikle uyumlu hale getirebilirsiniz.

Tapo akıllı ışık şeridi 5m uzunluğunda ama istediğiniz uzunlukta kesebilirsiniz. Tabii ki burada LED'i kesmemeniz gerekiyor. Kesilecek güvenli yerler şerit üzerinde işaretlenmiş. Kesildikten sonra kalan ışık şeridi kullanılamıyor. Ancak TP-Link, bu yıl içinde kalanları yeniden kullanmanıza izin verecek bir adaptör sunacağını söyledi. LED'lerin yaklaşık 5,5 yıl sürekli kullanıma dayandığı söyleniyor.

Haberin Devamı

Ampuller, maksimum 2100 ışık şiddeti sunuyor. 16 milyon canlı renk sunan Tapo L900, ayrıca sıcak beyaz, soğuk gün ışığı gibi seçeneklere de sahip. Öte yandan ışıklar titreme yapmayan, mavi ışık yaymayan düşük voltajlı olarak tasarlanmış.