Bilim - Teknoloji TurkishKit topluluğunda WWDC sezonu açıldı
Paylaş
TurkishKit topluluğunda WWDC sezonu açıldı

Apple, her yıl Haziran ayında Kaliforniya’nın San Jose şehrinde düzenlediği WWDC (Worldwide Developers Conference) ile farklı ülkelerden geliştiricileri tek bir çatı altında toplamaya devam ediyor.

Kodlama alanındaki yeteneklerini, geliştirdikleri bir proje ile sergileyen öğrenciler ise Apple’dan öğrenci bursu kazanarak etkinliğe ücretsiz katılım sağlama hakkı elde edebiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de WWDC denildiğinde akla gelen TurkishKit topluluğunda WWDC sezonu açıldı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Apple platformlarında kodlama ve tasarım üzerine eğitimler veren topluluk, çeşitli etkinlikler düzenleyerek sektörün önemli isimleri ile gençleri bir araya getiriyor. Öğrencilerin WWDC başvurularına hazırlanma sürecinde ise onlara destek oluyor.

6 Mart Cuma günü QNBEYOND'ta gerçekleşecek "TurkishKit Konuşuyor: WWDC" etkinliğinde daha önce Apple bursu ile Kaliforniya’ya gitmeye hak kazanmış isimler, projelerini ve deneyimlerini bu yıl başvuracak öğrenciler ile paylaşacak. Bugüne kadar Türkiye’den WWDC konferansına giden birçok ismin sahne alacağı etkinliğin WWDC hakkında tüm soru işaretlerini gidermesi, gençlere motivasyon ve ilham olması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de Apple ekosistemi için ürettiği birçok Türkçe kaynak ile bilinen TurkishKit, bu süreçte WWDC etkinlik başvurularının nasıl yapılabileceği, başvururken nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi çeşitli bilgileri içeren blog yazıları ve dijital topluluğu ile olabildiğince çok kişiye ulaşmayı amaçlıyor.