Bilim - Teknoloji Twitch, yayıncı gelirleri konusunda değişikliğe gitti
Paylaş
Twitch, yayıncı gelirleri konusunda değişikliğe gitti

Twitch, yayıncı gelirleri konusunda değişikliğe gittiklerini açıkladı.

Twitch resmi blog sayfasından direkt olarak yayıncıları, ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Konu hakkında Twitch Yönetim Kurulu Başkanı Dan Clancy, Premium abonelik koşulları içeren standart sözleşmelere tabi yayıncıların yaklaşık %90’ı, mevcut gelirleriyle yeni değişikliklerden etkilenmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Clancy konu hakkında şunları söyledi: “Abonelikler için, abonelik kazançlarının net geliri üzerinden 50/50 oranında bir referans gelir payı belirledik. Twitch yayıncılarının çoğunun sözleşmelerinde bu koşullar yer alıyor. Ancak bir süre için, seçilmiş yayıncılara premium abonelik koşulları içeren standart sözleşmeler teklif ettik.

Bir yıl kadar önce, bu koşulları içeren bir sözleşmeye tabi olmayan yeni yayıncılara bu premium sözleşmeleri teklif etmeyi durdurma kararı aldık.

Bu premium anlaşmaların nasıl ele alındığı üzerine düşündüğümüzde bazı sorunlarla karşılaştık. Her şeyden önce, bu anlaşmaların varlığı konusunda sizinle açık olmadığımızı gördük. İkincisi, sözleşmeye uygunluk kriterinin tutarlı olmadığını ve bu sözleşmelerin genellikle daha büyük yayıncılara teklif edildiğini fark ettik. Son olarak, standart sözleşmelere tabi yayıncılara yayıncı boyutuna göre değişen gelir payları verilmesinin doğru olmadığına inanıyoruz.

Haberin Devamı

Abonelik gelirinden kazandıkları ilk 100 bin dolar için 70/30 oranında gelir payı almaya devam edecekler. 100 bin dolar üzerindeki gelir, standart 50/50 oranında pay edilecek. Bu değişikliği şimdi duyurmamıza rağmen bu değişiklik, 1 Haziran 2023’ten sonra yürürlüğe girecek."

Amazon Web Services Interactive Video Service (IVS) tarafından yayımlanan ücretlere göre, 100 eş zamanlı izleyicisi olan ve ayda 200 saat yayın yapan bir yayıncı için canlı video maliyeti ayda 1000 doları aşıyor.