Bilim - Teknoloji Twitter, aylık 1000 dolar istemeyi planlıyor
Paylaş
Twitter, aylık 1000 dolar istemeyi planlıyor

Twitter'ın altın rengi onay ikonu için şirket ve markalardan aylık bin dolar almayı planladığı açıklandı. The Information'ın şirket içerisinden edindiği bilgilere göre, Twitter bu bin doların dışında, şirketlerin altın onay ikonlu hesaplarıyla bağlı her ek hesap için de aylık 50 dolar almayı düşünüyor.

Mashable Türkiye'de yer alan habere göre, sosyal medya danışmanı Matt Navarra konuyu ilk gündeme getiren olmuştu ve attığı tweetlerdeki bilgiler, The Information'ın haberi ile örtüşüyor. Henüz bu değişiklik için kesin bir tarih yok. Musk, mavi onay ikonuna sekiz dolarlık fiyat biçmeden önce, kullanıcılardan aylık 20 dolar almayı planlıyordu, ancak bu rakamın sebep olduğu itiraz dalgası, geri adıma yol açtı. Kısacası, Twitter ile bu konuda da pazarlık payı var gibi görünüyor...

Haberin Devamı

Altın rengi onay ikonu Twitter'ın mavi onay ikonunun tekrar yayını ile aynı dönemde, Aralık ayında "Kuruluşlar için Onay" olarak yayınlandı. O dönemde ilk kez Kasım ayında mavi onay ikonu satın alınabilir hale gelmiş ve şirketler ve kurumları taklit eden pek çok "mavi onay ikonlu" sahte hesap ortaya çıkmıştı.

Twitter henüz bin dolarlık ücret konusunda açıklama yapmadı ve Mashable'ın konuyla ilgili soruları da -yine- yanıtsız kaldı. Musk geçtiğimiz yıl Twitter'ı almasının ardından, uygulamayı para kazanacak hale getiren yollar bulacağını açıklamıştı. Bu açıklama doğrultusunda şirketlere onay ikonunu daha "pahalıya" satmak şaşırtıcı olmaz. Musk, şirketini kârlı hale getirebilmek için bir çok çalışanı işten çıkarmış, üçüncü parti arayüz uygulamalarını engellemişti -çünkü reklam getirileri yoktu- ve son olarak da "reklamsız ancak daha pahalı" Twitter Blue üyeliği üzerinde çalışılıyor.

Haberin Devamı

Tüm bunlara ek olarak, Musk Twitter'ın içerik üreticilerine de Jeton ve içerik üretici fonlaması gibi özelliklerle "para kazandırmayı" planladığını açıklamıştı.