Bilim - Teknoloji Twitter, eski çalışanına 7 milyon dolar ödeyecek
Paylaş
Twitter, eski çalışanına 7 milyon dolar ödeyecek

Twitter, şirketin eski güvenlik şefin  Peiter Zatko’yla anlaşmaya vardı ve 7 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Twitter, şirketin eski güvenlik şefin  Peiter Zatko’yla anlaşmaya vardı ve 7 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Zatko, daha önce yaptığı açıklamalarda Twitter'ı kullanıcıların hassas verilerini korumakta başarısız olmakla ve güvenlik sorunları hakkında yalan söylemekle suçlamıştı. Twitter'ın Haziran ayında gizli olarak yaptığı arabulucu anlaşmasıyla firma, Zotko'ya alamadığı tazminatlardan doğan kayıpları ve potansiyel olarak onlarca milyon doları bulacak talepleri karşısında 7 milyon dolar ödemeye ikna oldu.

Haberin Devamı

Anlaşmanın bir parçası olarak Zatko, Twitter'da geçirdiği zaman hakkında alenen konuşmasını veya şirketi kötülemesini yasaklayan bir gizlilik anlaşmasını kabul etti. Anlaşmanın bir parçası olarak Zatko, mahkemeye çağrılmadıkça ya da hukuksuz bir uygulamayı bildirmedikçe Twitter'da geçirdiği süre hakkında açıklamalarda bulunamayacak. Buna ek işi hakkında Twitter'ı zorda bırakacak paylaşımlar yapmayacak.

Zatko, Salı günü ABD Kongresi önünde şahitlik yapacak. Aynı gün Twitter hissedarları da platformun Elon Musk'a satışını oylayacak.