Bilim - Teknoloji Twitter, TikTok benzeri video özelliğini duyurdu
Paylaş
Twitter, TikTok benzeri video özelliğini duyurdu

Kullanıcılar tarafından paylaşılan videoların milyarlarca görüntülemeye ulaştığını duyuran Twitter, bu kapsamda yeni sürükleyici video özelliğini tanıttı. Ayrıca bir süredir test edilen tweet düzenleme de ilk kez resmi olarak gösterildi.

Twitter'ın tanıtımını yaptığı yeni video görüntüleme özelliği, yeni tasarımı sayesinde bir videoya tıklandığında tam ekran olarak göstermeye olanak tanıyor. Kullanıcılar bu sayede herhangi bir videoyu tam ve sürükleyici bir şekilde izleyebilir.

Haberin Devamı

Yeni tasarlanan video görüntüleyicinin yanı sıra Twitter, videoları bulmayı da kolaylaştırdı. Kullanıcılar tam ekran izledikleri videolar dışında, daha ilginç materyallere göz atmak için ekranı yukarı kaydırarak farklı videolara da geçiş yapabilir. Kullanım açısından bu özelliği TikTok ve Instagram'a benzetmek mümkün.

Twitter, uygulama ve video deneyimini artıracak 'Keşfet' sekmesini de tanıttı. Yeni video carousel sayesinde beğendiğiniz ek videoları, tweet'ler ve ilginizi çekebilecek trendler ile hızlı şekilde bulabilir, ayrıca en popüler videolar için Keşfet butonundan faydalanabilirsiniz.

Twitter'ın tanıttığı yeni özellikler, önümüzdeki günlerde iOS'ta uygulamayı İngilizce kullanan kişiler tarafından aktif hale gelecek. Diğer andan videolar için tanıtılan özelliklerin de belirli ülkelerde İngilizce dil için kullanıma sunulmaya başladığını belirtmekte fayda var.

Haberin Devamı