Bilim - Teknoloji Twitter ve Elon Musk arasındaki dava biraz daha karmaşık hale geliyor
Paylaş
Twitter ve Elon Musk arasındaki dava biraz daha karmaşık hale geliyor

Twitter'ın eski güvenlik şefi Pieter Zatko’nun ihbarcı şikayeti, şirketin Elon Musk ile olan yasal savaşını biraz daha karmaşık hale getirdi. Musk’ın ve Twitter’ın avukatları, Zatko’nun açıklamalarının davaya dahil edilip edilmeyeceği konusuna karar verilmesi için hakim karşısına çıktı.

Twitter, Zatko tarafından ortaya atılan iddialara ilk kez bu özel duruşmada resmen yanıt verdi. Zatko’yu “hüsrana uğramış bir çalışan” olarak tanımlayan Twitter’ın avukatları, kendisinin şirkete karşı düşmanca bir ajandasının olduğunu ve bu doğrultuda hareket ettiğini savunuyor. Zatko’nun iddialarını Musk’ın satın alma anlaşmasından vazgeçme çabasına eklemlemeye çalıştığını belirten avukatlar, Zatko’nun Twitter’da “spam” hesaplardan sorumlu olmadığının altını çizdi.

Haberin Devamı

Twitter’ın avukatları, Zatko’nun tüm iddialarına yanıt vermedi. Twitter’ın gevşek güvenlik uygulamalarının ABD’nin ulusal güvenliğine zarar verdiği veya CEO Parag Agarwal’in Zatko’dan yönetim kuruluna yalan söylemesini istediği yönündeki suçlamalar karşılıksız kaldı.

Twitter’ın avukatları, Elon Musk’ın Zatko’nun açıklamalarından önce anlaşmadan caymak için bahane aradığını öne sürdü. Buna örnek olarak, Musk’ın 3 Mayıs tarihinde Morgan Stanley’deki bankacısına gönderdiği mesaj paylaşıldı. Söz konusu mesajda Musk’ın “Birkaç gün bekleyelim… Eğer Üçüncü Dünya Savaşı başlayacaksa Twitter’ı almamız mantıklı olmaz” ifadelerini kullandığı belirtildi. Twitter’ın avukatlarına göre, Musk’ın mikro blog servisini satın almamak için öne sürdüğü tüm gerekçeler birer bahane olarak görüldü.

Haberin Devamı

Avukatlar Zatko’nun açıklamalarıyla Musk’ın hiçbir alakası olmadığının da altını çizdi.