Bilim - Teknoloji Twitter’da politika değişikliğiyle ilgili anketler paralı olacak
Paylaş
Twitter’da politika değişikliğiyle ilgili anketler paralı olacak

Twitter'ın sahibi ve CEO'su Elon Musk, yaptığı ankete katılanlarında yüzde 57'si "platformun başında olmaması gerektiği" yönünde oy kullandıktan sonra ilk kez sessizliğini bozdu.

Musk, gelecekte şirket politikalarıyla ilgili anketlerde sadece paralı Twitter Blue aboneliğini satın alanların oy kullanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Pazar günü Musk, Twitter'da "Twitter'ın başı olarak görevi bırakmalı mıyım?" diye soran bir anket yaptı ve sonuca uyacağını ifade etti. Anket pazartesi günü sona erdiğinde katılımcıların yüzde 57.5'i, yani 10 milyondan fazla kullanıcı Musk'ın görevi bırakmasını istemişti.

Platformu normalde aktif olarak kullanan Musk, anketin sonuçlanmasından sonraki birkaç saatte paylaşımda bulunmazken, sonunda sessizliği anketin şaibeli olduğunu iddia eden paylaşımlara "enteresan" diye yanıt vererek bozdu.

Bir kullanıcı, "Politika ile ilgili anketlerde sadece Blue aboneleri oy verebilmeli" yazdıktan sonra Musk, "İyi noktaya değindin. Twitter bu değişikliği yapacak" dedi.

Aylık ödemeyle alınan Twitter Blue aboneliği, alıcı kim olursa olsun kendisine mavi oy da veriyor.

Haberin Devamı

Musk, özel şirketin hisselerinin çoğuna sahip olduğu için kimse kendisini görevi bırakmaya zorlayamayacak. Ancak Twitter'ın sahibi olduğu aylarda aldığı kararlar, en yakın destekçilerinin bile aralarına mesafe koymalarına neden oldu.

TikTok'un içerik çeşitliliğini zenginleştiren ekip: NEDİR? TikTok hem sıra dışı içerikleri hem de hıza büyümesiyle uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Tabi bir içerik üretici olarak takipçi kazanmak ve bu platformdaki verimliliği artırmak da önemli. Biz de TikTok’ta içerik üretmenin önemi, TikTok’un içerik üreticilere sunduğu avantajlara ek platformda farklı tarzda içerikler üreten Nedir? kanalının doğuşu ve içerik tarzını Ediz Akatlar, Barış Dicle Sözbir ve Sahra Sözbir ile konuştuk.