Bilim - Teknoloji Twitter'da sıkı çalışmayı kabul etmeyenler işten çıktı
Paylaş
Twitter'da sıkı çalışmayı kabul etmeyenler işten çıktı

Elon Musk'ın çalışanlarına çok yoğun ve uzun çalışma saatleriyle "hardcore" çalışmayı kabul etmiyorlarsa istifa etmelerini söylemesinden sonra New York Times'ın aktardığına göre bin 200 kişi işten çıktı.

Twitter'ı satın almasından bu yana işten çıkarma ve istifalarla iş gücünün ciddi bir bölümünü kaybeden Elon Musk, cuma günü attığı bir e-posta ile sosyal medya devine çalışan tüm yazılımcıların San Francisco'daki Twitter merkezinin 10. katına gelmesini istedi.

Haberin Devamı

Reuters'ın aktardığına göre Musk, daha sonra ikinci bir e-posta göndererek, "Mümkünse hepiniz San Francisco'ya uçup fiziksel olarak orada olursanız sevinirim" yazdı.

Musk'ın e-postaları saat öğlen saat 12.00'dan kısa süre sonra attığı ve tüm yazılımcıların saat 14.00'a kadar buluşmaya gelmesini istediği ifade edildi.

Musk'ın yönetimine geçmesinden bu yana Twitter zorlu günlerden geçiyor. 'Dünyanın en zengin insanı', şirketi işe aldıktan sonra çalışanların yarısını işten çıkardı, kendisine muhalefet edenlerle yolları ayırdı ve parayla mavi tık satması platformda ünlü isimlerin taklit edilmesine sebep oldu.

New York Times, Musk'ın bu buluşmayla "Twitter'ın altındaki teknolojiyi öğrenmeyi" umduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Cuma günkü toplantıya kaç kişinin katıldığı ve neler konuşulduğu ile ilgili bilgi paylaşılmadı. 

Bu hafta Musk'ın çalışanlarına çok yoğun ve uzun çalışma saatleriyle "hardcore" çalışmayı kabul etmiyorlarsa istifa etmelerini söylemesinden sonra New York Times'ın aktardığına göre bin 200 kişi işten çıktı.

Öte yandan, şirketteki kaos basına yansıdıkça Twitter'ın batacağı veya kapanacağı ile ilgili söylentiler de yaygınlaşmaya başladı. Cuma günü Twitter'a veda eden bazı hashtagler dünya genelinde 'trend topic' oldu.