Bilim - Teknoloji Twitter'dan yeni ödeme platformu adımı
Paylaş
Twitter'dan yeni ödeme platformu adımı

PayPal, eski bir tanıdık ile rakip olmak üzere. Twitter’ın gelirlerini artırmak için yeni yollar arayan Elon Musk, şirketi bir ödeme platformuna dönüştürmek üzere düğmeye bastı.

Musk, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Twitter Spaces üzerinden yaptığı bir toplantıda, ödeme pazarına girme planlarından bahsetmiş, kullanıcıların sosyal ağdaki diğer kişilere para transfer edebileceklerini ifade etmişti. O zamandan beri bu planla ilgili fazla ayrıntı açıklanmadı. Ancak basına yansıyan bilgilere göre, bu plan üzerinde aktif olarak çalışılıyor.

Haberin Devamı

Financial Times'ın haberine göre, Twitter ABD genelinde yasal lisanslar için başvurmaya ve sosyal medya platformunda ödemeleri başlatmak için gerekli yazılımı tasarlamaya başladı.

Twitter Ürün Yönetimi Direktörü Esther Crawford'un yeni hizmetin altyapısı üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Haberde ayrıca, Musk'ın Twitter'ı bir ‘her şey uygulaması’ hâline getirmek istediği belirtiliyor.

Twitter'ın yeni ödeme platformu ilk olarak normal para birimleri ve ödeme yöntemleriyle çalışacak olsa da, şirketin gelecekte kripto para birimlerini de altyapıya entegre etme planı var. Platform sadece PayPal ile değil aynı zamanda para transferine olanak tanıyan Apple Pay ile de rekabet edecek.

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın...

Haberin Devamı