Bilim - Teknoloji Twitter'ın eski Siber Güvenlik Şefi: Twitter, kişisel verileri yasalara uygun bir şekilde korumuyor
Paylaş
Twitter'ın eski Siber Güvenlik Şefi: Twitter, kişisel verileri yasalara uygun bir şekilde korumuyor

Hacker ve Twitter'ın eski Siber Güvenlik Şefi Peiter Zatko, sosyal medya deviyle ilgili birçok iddia ortaya attı. Zatko, Twitter'ın 'spam' ve 'bot' hesapları kaldırmaya öncelik vermediğini ve kişisel verileri yasalara uygun bir şekilde korumadığını öne sürdü.

Peiter Zatko, 2020 yılının kasım ayında girdiği ve bu yılın ocak ayında ayrıldığı Twitter ile ilgili CNN ve Washington Post'a açıklamalarda bulundu. Zatko, Twitter'ın geçmişte, hesabını silen kullanıcıların kişisel verilerini kaldırma konusunda başarısız olduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

Zatko, 'çok fazla' çalışanın kişisel verilere erişimi olduğunu ve Twitter'ın kişisel veriler konusunda yasalara uyum sağlamadığını öne sürdü.

Twitter ise Zatko'nun iddialarını reddetti. Konuyla ilgili konuşan bir Twitter sözcüsü, Zatko'nun yetersiz performans nedeniyle işten çıkarıldığını söyledikten sonra, hackerin iddialarıyla Twitter hakkında yanlış bir imaj yaratmaya çalıştığını belirtti. Sözcü, Zatko'yu iddialarının zamanlaması nedeniyle fırsatçı davranmakla suçladı.

Zatko'nun iddiaları, Elon Musk ile Twitter arasında 'spam' ve 'fake' hesaplar üzerinde başlayarak mahkemeye taşınan süreç devam ederken geldi. Musk'ın avukatları Zatko'nun iddialarını desteklerken, Musk ise muhbirin ingilizce karşılığı 'whistleblower', ıslığın ise 'whistle' olmasından dolayı "Islık çal" paylaşımı yaptı.

Haberin Devamı