Bilim - Teknoloji Twitter’ın kurucusundan alternatif platform geliyor: Bluesky
Paylaş
Twitter’ın kurucusundan alternatif platform geliyor: Bluesky

Twitter'ın eski CEO'su Jack Dorsey tarafından kurulan küçük bir teknoloji şirketi, Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma işleminin tamamlamasının ardından yeni bir sosyal ağ test ettiklerini duyurdu. Dorsey, yeni merkeziyetsiz sosyal medya platformu Bluesky'ın beta testlerinin yakında başlayacağını açıkladı.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, kısa süre önce 2019 yılında Twitter’a kardeş şirket olarak kurduğu Bluesky şirketini yeni bir sosyal medya platformuna dönüştüreceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Dorsey yaptığı açıklamada “herkese açık ve merkeziyetsiz” bir sosyal medya platformu kuracağını ve şirketin sadece kurulum aşamasında rol alacağını açıkladı. Block zinciri benzeri bir yapıda oluşturulacak Bluesky’ın şirketler ve hükümetler tarafından kısıtlanmayacak bir şekilde oluşturulması amaçlanıyor.

Bu noktada Twitter’ın kurucusu, yeni platformunu Twitter’a rakip olarak görmediğini ve Elon Musk’ın planlarına "tüm kalbiyle inandığını" belirtti.

Twitter’dan ayrıldıktan sonra açıklama yapan Dorsey, insanlığın yeni bir sosyal medyaya ihtiyacı olduğunu ve bu platformun bir reklam sistemine sahip olmaması gerektiğini savunmuştu.