Bilim - Teknoloji Ubisoft, Rainbow Six: Siege benzeri oyun nedeniyle Apple ve Google’a dava açtı
Paylaş
Ubisoft, Rainbow Six: Siege benzeri oyun nedeniyle Apple ve Google’a dava açtı

Ubisoft Entertainment, Apple Inc. ve Google LLC’ye her iki şirketi de Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege’in kopyası olan bir oyunu satmakla suçlayarak dava açtı. Davada Area F2 adlı oyununun Rainbow Six Siege ile oldukça benzerlik gösterdiği ifade ediliyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre Quokka Games tarafından geliştirilen Area F2’nin arayüzünden karakterlerine kadar birçok detayın tamamen Rainbow Six Siege’in kopyası olduğuna dikkat çekiliyor. Bu yüzden Ubisoft’un söz konusu oyunun Google Play Store ve App Store’dan kaldırılması için davacı olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Açılan davada yer alan bilgilere göre Rainbow Six: Siege, toplamda 55 milyon kayıtlı oyuncuya sahip ve her gün 3 milyon aktif oyuncu tarafından oynanıyor. Ayrıca Rainbow Six: Siege, Ubisoft’un en değerli fikir mülkiyetleri arasında yer alıyor ve Area F2’nin her bir noktası Rainbow Six: Siege’den kopyalandı.

Google ve Apple cephesinden herhangi bir resmî açıklama gelmedi. Ancak yayınlanan son raporlarda Apple ve Google’ın Ubisoft’un bu talebine pek sıcak bakmadığı ifade ediliyor.