Bilim - Teknoloji Uragun inceleme
Paylaş
Uragun inceleme

Uragun, en basit tanımıyla tepeden bakışlı aksiyonu bol bir twin stick shooter oyunu. Kool2Play tarafından geliştirildi ve şu anda erken erişimde, gelin biraz yakından bakalım. Onur Binay/posta.com.tr

Hikaye kötü robotların Dünyayı ele geçirdiği bir evrende geçiyor, bizim karakterimiz ise iyi robotların sonuncusu ve Dünya’nın son umudu. Oyunda ilerlerken her taraftan bir düşman çıktığı için ilk başlarda hikayeyi tam olarak anlayamayabilirsiniz. Bir de şu var ki hikayenin tamamı şu anda yok, sadece belirli bir kısmını oynayabiliyoruz.

Haberin Devamı

Oyun erken erişimde olmasına rağmen silah ve bölüm çeşitliliği olarak oldukça zengin. 3 bölge içinde 25’den fazla görev, 5 ana silah ve düşman çeşitliliği ile erken erişimde olan bir oyun için fazlasıyla iyi. Bölümlerin Barselona gibi gerçek şehirlerde geçtiğini de belirtelim. İlerleyen dönemlerde mutlaka büyük güncellemeler alacak ve bu sayılar yükselecektir.

Her oyunda olduğu gibi Uragun’da da seviye sistemi var. Seviye atladıkça para kazanıyor ve silah geliştirmeleri yapabiliyorsunuz. Bölümler içinde saklanan istihbarat dosyalarını bularak ana karakterimiz Mech’in özelliklerini de geliştirebiliyorsunuz. Mech’in yeteneklerine dikkat etmeniz önemli çünkü her bölüm için 3 canımı var ve düşük geliştirmeler ile güçlü düşmanları yenmeniz zor olabilir.

Haberin Devamı

Oyuna ilk başladığımızda roketatar ve minigun ile düşmanları etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz. Minigun ile çok seri atışlar yapıp roketatar ile alandaki birden fazla düşmanı etkisiz hale getirebiliyorsunuz. Minigun geliştirebilir bir yapıya sahip, kazandığınız paralar ile onu güçlendirip daha etkili atışlar yapabilirsiniz. Silahların dışında savaş içinde kullanabileceğimiz patlama dalgası ve kayma gibi özelliklerimiz var. Patlama dalgası yaratıp etrafınızı sarmış düşmanları bir anda havaya uçurabilir ya da kayarak parçalayabilirsiniz.

Karşımızdaki düşmanlar bölüm sonu canavarları hariç genelde bizden güçsüz ama size toplu olarak saldırdıkları için doğru strateji de ilerlemeniz gerekiyor. Düşmanların tipleri örümcek, akrep gibi hayvanlara benzediği için oynarken gerilebilirsiniz.