Bilim - Teknoloji Uzmanlar hava temizleyici kulaklık geliştirdi
Paylaş
Uzmanlar hava temizleyici kulaklık geliştirdi

Dyson, çevrenizdeki kirli havayı engelleyen yerleşik hava temizleme teknolojisine sahip Dyson Zone adlı Bluetooth kulaklığını tanıttı.

Dyson’ın ilk giyilebilir hava temizleyicisi olan Dyson Zone, şehir kirliliğinden dolayı günlük hayatta maruz kalınan gaz, alerjen ve partikülleri yakalıyor, gelişmiş gürültü engelleme özelliğiyle istenmeyen sesleri ortadan kaldırıyor ve kullanıcılara yüksek ses kalitesi sunuyor. Farklı efor seviyeleri farklı solunum modelleri gerektirdiğinden kulaklık, ivmeölçer üzerinden aldığı veriler ile gerektiğinde Yüksek, Orta ve Düşük temizleme hızları arasında otomatik olarak geçiş yapabiliyor.

Haberin Devamı

Dyson tarafından verilen bilgiye göre Dünya Sağlık Örgütü (WHO), küresel olarak her 10 kişiden 9’unun DSÖ’nün kirletici limitlerinin çok üstünde kirli hava soluduğunu tahmin ediyor. Covid-19 pandemisi sırasında şehirlerde NO2 (Azot Dioksit) kirliliğinin azaldığı yerlerde kirlilik seviyeleri hızla normale dönerken, birçok şehirde pandemi öncesi seviyeler dahi geçilmiş durumda. Avrupa nüfusunun yaklaşık yüzde 20’si olan 100 milyondan fazla insanın, DSÖ verilerine göre uzun süreli gürültüye maruz kaldığı da tahmin ediliyor.

Hava temizleyici kulaklık, tam altı yıllık bir çalışmanın ürünü ve 500 farklı prototip denemesinin sonrasında hayat buldu. Kulaklık, birçok yeni nesil kablosuz kulaklık gibi ANC yani aktif gürültü engelleme özelliğine de sahip.

Haberin Devamı