Bilim - Teknoloji Western Digital, 26 TB’lık depolama çözümü geliştirdi
Paylaş
Western Digital, 26 TB’lık depolama çözümü geliştirdi

Western Digital, 22 TB ve 26 TB’lık UltraSMR HDD’lerini tanıttı. Yeni ePMR sürücüleri üst düzey kapasite, performans ve veri dayanıklılığı sağlamak için şirketin OptiNAND teknolojisini kullanıyor.

22 TB CMR HDD, on diskli HelioSeal platformundaki plaka başına 2,2TB alan yoğunluğunu sağlamak için OptiNAND ile birlikte çalışıyor. OptiNAND ile desteklenen Western Digital HDD’lerde olası acil güç kapatma durumunda ek veri koruması veya dayanıklılık için yazma önbelleğini devre dışı bırakma özelliği de bulunuyor. Yazma önbelleği veri güvenliği özelliği, hangi mod seçilirse seçilsin kullanıcılara hem performans hem de veri koruması sağlıyor. OptiNAND ise sürücülere, daha büyük blok aktarımları ile rastgele yazmalarda en yüksek olan WCD modunda da önemli bir performans artışı sağlıyor.

Haberin Devamı

OptiNAND olmayan sürücülere göre yüzde 40’tan fazla oranda ve 1 MB aktarımda yüzde 80’in üzerinde maksimum iyileşme vadeden yeni diskler yaz aylarında kullanıma sunulacak. Disklerin satış fiyatları ise henüz açıklanmadı.