Bilim - Teknoloji WhatsApp'ta bu mesaja asla tıklamayın
Paylaş
WhatsApp'ta bu mesaja asla tıklamayın

WhatsApp ile gelen bu mesaja sakın tıklamayın! Tek mesajda uygulama çökebiliyor.

WhatsApp kullanıcıları, uygulamanın çökmesine ve kullanıcının sürekli uygulamayı yeniden başlatmasına sebep olan sorunlu bir linki paylaşmamaları için uyarılıyor. Soruna yol açan "wa.me/settings" linki, normalde kullanıcıları WhatsApp'ın ayarlar bölümüne yönlendiriyor. Ancak bu kısayol mesaj olarak gönderildiğinde WhatsApp'ın çökmesine yol açıyor ve kullanıcıyı uygulamayı yeniden başlatmaya zorluyor, bunun sebebi ise henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

Uygulama tekrar başladığında problem yaşanmıyor ancak kullanıcı aynı linki tekrar açmaya çalışırsa, sorun baştan başlıyor. Sinir bozan problem şimdilik sadece Android cihazlarda görülüyor, iOS ve masaüstü uygulamaları bu sorundan etkilenmiyor.

Bu problemi yaşayan Android kullanıcılarına, uygulamanın Windows versiyonunu indirip, hesaplarına bağlayarak, sorunlu linki içeren WhatsApp mesajını buradan silmeleri öneriliyor. Aynı şekilde, eğer sorunlu mesaj bir grup sohbetindeyse, kullanıcılar sohbet arkadaşlarından bu mesajı silmelerini isteyebilir ancak onlar da Android için WhatsApp uygulaması kullanıyorlarsa yapmaları mümkün olmayabilir.

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın...