Bilim - Teknoloji Whatsapp'ta engellendiğimi nasıl anlarım?
Paylaş
Whatsapp'ta engellendiğimi nasıl anlarım?

Whatsapp kişilerin birbirleri ile iletişim kurdukları ve gün içerisinde rahat bir ortamda mesajlaştıkları sosyal medya platformlarından biridir. İçerisinde bulunan özellikler doğrultusunda kişiler her gün farklı bir Whatsapp özelliğini keşfetmeye devam ediyor. Bunlar arasında kişi engelleme durumu da yer alıyor. Engellenen kişiler ayarlar ve gizlilik bölümünde yer alan engellenenler listesinde bulunuyor. Aynı zamanda engellendiğini öğrenmek isteyen kişiler karşı tarafın artık fotoğraf ve durum özellikleri görülmüyor. Whatsapp'ta engellendiğini nasıl anlarım? Sorusunun yanıtını Posta.com.tr okurları için derledik.

Whatsapp engellenen listesi kişilerin konuşmak istemediği ve kendinden uzaklaştırdığı kişileri kapsar. Böylelikle kişi engelleme ve engellendiğini öğrenme de pek çok kişi tarafından merak edilen konu başlıkları arasına giriyor.

Haberin Devamı

Whatsapp'ta nasıl engellendiğimi anların sorusunu soran kişiler için karşı tarafın profil fotoğrafının artık görünür olmaması bu durumun en net göstergesidir. Aynı zamanda hakkına, son görülme ve durum özellikleri de gizlenmiş olur. Bu şekilde kişi karşı tarafın hiçbir bilgisine erişim sağlayamaz.

WHATSAPP’TA ENGELLENDİĞİMİ NASIL ANLARIM?

Sosyal medya platformları arasında yer alan en güncel mesajlaşma alanı whatsapp olarak biliniyor. Çoğu kullanıcı gün içerisinde sıkça giriş yaparak rehberinde yer alan diğer kullanıcılar ile mesajlaşıyor. Aynı zamanda sesli ve görüntülü konuşma seçenekleri de güncel özellikler arasında yer alıyor.

Whatsapp üzerinden günlük durum paylaşımları da yapılıyor. Bu şekilde kullanıcı kitlesi de her gün artmaya devam ediyor. Fakat çoğu kişi engellendiğini anlamının yollarını merak ediyor. Engellenen kişi karşı taraftaki kişinin fotoğrafını artık göremiyor.

Haberin Devamı

Yalnızca profil fotoğrafı değil diğer bilgiler de gizli hale geliyor. Kişi eğer karşı tarafın, profil fotoğrafını, hakkında açıklamasını, durumunu ve son görülmesini göremiyor ise engellendiğini anlıyor. Engellendiğini anlamanın bir diğer yolu ise kişiye mesaj atmaktır. Karşı tarafa mesaj atan ve yalnızca tek tik simgesini gören kişiler engellendiğini bu şekilde de anlayabilir. Engellenen kişi karşı tarafa bir daha mesaj atamaz ve arayamaz. IOS ve Android işletim sistemlerinin tamamında bu şekilde anlaşılabilir.

WHATSAPP’TA ENGELLNDİĞİNİ MESAJ ATMADAN ANLAMA YÖNTEMLERİ

Whatsapp üzerinden engellendiğini anlamanın tek yolu karşı tarafa mesaj atmak değildir. Farklı özellikleri takip ederek engellenip engellenmediğini anlamak mümkündür. Kişinin profil fotoğrafının kalkması ve görünmemesi engellendiğini anlamanın ilk yöntemlerinden biri olarak gösterilir.

Aynı zamanda durum simgesine tıklayan ve artık durum içeriğini göremeyen kişiler de engellendiğini fark eder. Kişinin son görülmesinin gözükmemesi ve çevrimiçi yazısının çıkmaması da bu durumun habercisi olarak bilinir.

Whatsapp üzerinden son görülme tarihi gözükmez ise kişi ya bu özelliği gizlemiş olabilir ya da sizi engellemiş olabilir. Aynı şekilde düzenli durum paylaşımı yapan kişilerin bir süre boyunca durumlarını görmemek de engellediğini gösteren işaretlerden bir diğeridir. Uzun bir süre boyunca kişinin çevrimiçi olduğunu görmeyen kişiler de engellendiğini anlar. Özellikle fotoğrafın kalkması en önemli detaylardan biridir.

Haberin Devamı