Bilim - Teknoloji Winamp, müzisyenler için farklı platform haline geliyor
Paylaş
Winamp, müzisyenler için farklı platform haline geliyor

Winamp, müzisyen ve içerik oluşturucular için bir platform olmak istiyor. Şirket bunun için müzisyenlerin çalışmalarını yayınlamalarını, tanıtmalarını ve bundan para kazanmalarını sağlayacak yapımcı hizmeti için davetiye dağıtımına başladı.

Winamp, müzisyenlere/içerik oluşturuculara çalışmalarını dağıtmaları, tanıtmaları ve elbette bundan kazanç elde etmelerini sağlayan bir platform haline geliyor.

Haberin Devamı

Winamp, içerik oluşturucu hizmeti ile birlikte Spotify ve Apple Music gibi çevrimiçi servislerle rakip olma amacında değil. İlk bilgiler, platformun Patreon’a benzer bir yapıda işleyeceğinin işaretini veriyor. Müzisyenlerin kendilerine maddi olarak destekleyen hayranlarına destekleri doğrultusunda farklı içerik paketleri sunabileceği belirtiliyor.

Platformun davetiyeleri şimdilik 25 bin kişiyle sınırlandırılmış durumda. Bu 25 bin kişi sunulan araçlara bir yıl boyunca ücret ödemeden erişebilecek. Buna ek olarak, Creator Pass ile de içerik yapımcılara özel fırsatlar sunulacak. Bu fırsatlar arasında dijital jetonlar da bulunuyor.