Bilim - Teknoloji WWE 2K22 inceleme - Sevilen güreş oyunu geri döndü
Paylaş
WWE 2K22 inceleme - Sevilen güreş oyunu geri döndü

WWE 2K20’nin kullanıcılar tarafından pek beğenilmemesinin ardından 2K Games cesur bir karar alarak 2021 yılında yeni oyun çıkartmamaya karar vermişti. Spor oyunlarında ara verme olayı çok nadir görülen bir durum ve WWE 2K22 de aslında bunu boşuna yapmadı. WWE 2K22 ile yenilenen WWE serisi nasıl gözüküyor, hep beraber yakından inceleyelim. Onur Binay/posta.com.tr

Oyunu ilk açtığınızda sizi WWE yıldızı Drew Gulak’dan eğitimler alıyorsunuz. Oynanış için yapılan değişiklikler, işin içine biraz da mizah katılarak size anlatılıyor. Eğitim kısımlarını genelde pas geçerim ama bu eğlenceliydi. Eğitim temel nedenlerinden birisi yeni oyunun geleneksel dövüş oyunlarından ilham alması olabilir. 2K, hafif-ağır saldırı ve rakibinizi tutarak yapabileceğiniz saldırıları üç tuşa bölerek dövüş mekaniğini ayarlamış. Rakibinizin saldırılarını önceden tahmin edip ondan kaçmakta mümkün olabiliyor ama hızlı olmanız gerek. İşin karmaşık tarafı yakın ya da ağır dövüş saldırılarınızı güreş hareketleri veya DDT ile harmanlamak istediğinizde ortaya çıkıyor. Birden fazla tuşa basmanız gerektiği için biraz ezber yapmakta fayda olabilir.

Haberin Devamı

Önceki oyunlarda tutarak yaptığımız saldırıları tuş kombinasyonlarını girerek yapıyorduk, 2K22’de ise eğer rakibinizi ele geçirip özel bir hareket yapmak istiyorsanız onu “O” tuşuna basıp her halükârda yakalamanız gerekiyor. Rakibinizi tuttuktan sonra hafif ya da ağır hasar verebilecek komboları uygulayabilirsiniz. Gelen diğer yenilik ise savunma tarafında, rakibinizin hareketlerini tahmin edip maçı çevirme imkânı getirilmiş. Örnek verecek olursak; eğer rakibiniz size hafif şekilde saldırıyorsa ve siz de tam o anda “X” tuşuna basarsanız hasar almayıp üstüne hasar verebiliyorsunuz.

Değişikliklerle birlikte artık her maç televizyonlarda izlediğimize daha yakın bir hal alıyor. Rakibinizin neler yaptığını tahmin ederek oynamaya çalışmak oyuna ayrı bir hava ve gerçekçilik katmış. Karakteriniz ya da rakibiniz sersemlediğinde hareketlerden kaçamayacakları için doğru strateji yürüttüğünüzden emin olun. Hala değişmeyen şeylerden bazıları ise, karakterlerin iplere tuhaf şekilde takılması. Objelere takılmak gibi hatalar da var ama önceki oyunlar kadar değil.

Haberin Devamı

Gelelim oyun modlarına… MyCareer modunun adını MyRise olarak değiştirdiler. MyRise modunda, erkek ya da kadın karakterinizi oluşturup kariyer basamaklarını hızlıca yükselmeyi deneyebilirsiniz. Cinsiyetinize göre farklı hikayeler bulunuyor ve Raw, Smackdown, NXT markalarının hepsinin kendine özel 20 tane hikayesi bulunuyor. Spor oyunu olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda aslında bir kariyer modu için oldukça geniş bir yelpaze sunuluyor.

WWE 2K22’deki kapak yıldızı Rey Mysterio ve oyundaki Showcase modunda Rey’in kariyerindeki önemli maçları tekrardan canlandırma fırsatı yakalıyoruz. Benim oynarken en beğendiğim mod bu oldu açıkçası, özellikle gerçek hayattaki maçtan oyundakine geçiş kısmını çok güzel yapmışlar. Showcase modundaki asıl amaç hemen rakibinizi yenmek değil çünkü bu şekilde maçlar çok hızlı bitiyor. Oyunun size verdiği görevleri yerine getirmek ekstra şeylerin kilidini açıyo. 2012 yılında NBA 2K12 için yapılan NBA’s Greatest modunu andırıyor onu da zevkle oynamıştım.

Haberin Devamı

Bir güreşçi olarak bot bağlamak yerine yönetici olup kravat bağlamak isteyenler için ise MyGM modu devreye giriyor. Stephanie McMahon, Sonya Deville gibi toplamda 6 adet gerçek GM’den biri olarak oynayabilir ya da kendi karakterinizi yaratabilirsiniz. Her GM’in kendine has özel yetenekleri oluyor, GM seçiminden sonra markanızı seçip ardından güreşçileri draft etmeye başlıyorsunuz. Bütçenizi düzgün kullanmalı ve mümkünse süper yıldız almalısınız. Gece yapacağınız etkinliklere doğru yıldızları yerleştirmeniz kazanacağınız parayı ve popülaritenizi etkiliyor. Özellikle ana müsabakayı ilgi çekici kılmaya özen göstermenizi tavsiye ediyorum.

Diğer bir mod ise MyFaction. Bu modda kart paketleri açıp 4 kadın, 4 erkekli bir takım kurmaya çalışıyorsunuz. Kurduğunuz takımla maçlar kazanıp oyun içi kredi biriktirdikten sonra paket açmaya devam ediyorsunuz. Biraz Ultimate Team havası sezdim burada ve 2K’inde bunun yapma amacı bu.

WWE 2K22 piyasada muadili olmayan bir güreş oyunu ve Türkiye’de de WWE hayranları bir hayli fazla. Sadece Rey Mysterio’nun özel maçları bile aslında o hayranlara WWE 2K22’yi aldırabilir. Özellikle PlayStation 5’in gücüyle birlikte oyun grafiksel anlamda oldukça iyi görünüyor.

Haberin Devamı