Bilim - Teknoloji Xiaomi dünyanın ilk sıfır mavi ışıklı başucu lambasını duyurdu
Paylaş
Xiaomi dünyanın ilk sıfır mavi ışıklı başucu lambasını duyurdu

Xiaomi, hiçbir şekilde mavi ışık yaymayan başucu lambasını duyurdu. Tüketicilere daha kaliteli uyku vadeden ürünün fiyatı ise oldukça uygun. Onur Binay/posta.com.tr

Yeni başucu gece lambası Nanchang Üniversitesi Çin Bilimler Akademisi akademisyen ekibi tarafından geliştirildi. Fosfor içermeyen düşük renk sıcaklığı elde etmek için lamba, yüksek verimli sarı ve kırmızı LED kullanıyor. Dolayısıyla bu teknoloji, mavi ışık filtreleme yöntemini kullanan piyasadaki benzer ürünlerden farklı.

Haberin Devamı

Başka bir deyişle, Mi Zero Blue Light başucu lambası mavi ışık yaymıyor ve gerçek mavi ışıksız emisyon sağlıyor. Ayrıca, insan gözü yapısına zarar vermiyor veya retinayı zorlamıyor. Fototrofik olan çocuklar bile doğrudan ışık kaynağına bakabiliyor ve zarar görmüyor. Spektrumdaki uzun dalga boyu bandı ile rahat, uykuyu iyileştiren yumuşak ve sıcak bir ışıltı yayıyor.

Başucu lambası, aynı zamanda belirli müzikleri çalabiliyor, alarm kurabiliyor. Ayrıca XiaoAI isimli sesli asistan, bu ürünün içerisinde entegre edilmiş olarak kullanılabiliyor.

Xiaomi'nin bu ürününe, sadece 46 dolar karşılığında sahip olabiliyorsunuz. Ürünün Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği şu an için belli değil.