Bilim - Teknoloji Yaklaşık 500 milyon WhatsApp kullanıcısının telefon numarası satışa çıktı
Paylaş
Yaklaşık 500 milyon WhatsApp kullanıcısının telefon numarası satışa çıktı

Cybernews, tanınmış bir hacker forumunun WhatsApp kullanıcılarına ait yaklaşık 500 milyon gerçek telefon numarasını içeren bir veri tabanını sattığını ortaya çıkardı.

Sızıntının kurbanları 84 ülkede ikamet etmekte ve bunların yaklaşık 20 milyonu Türk kullanıcı. WhatsApp'ın 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olduğu düşünüldüğünde, sızıntı bu kullanıcıların yaklaşık dörtte birini bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Cybernews'in talebi üzerine, satıcı 1.097 Birleşik Krallık ve 817 ABD kullanıcı numarasından oluşan bir test örneği sağladı ve hepsinin WhatsApp'a kayıtlı olduğu doğrulandı.

Listede Mısır'dan 45 milyon, İtalya'dan 35 milyon, Suudi Arabistan'dan 29 milyon, Fransa'dan 20 milyon, Rusya'dan 10 milyon, Birleşik Krallıktan 11 milyon kişinin bilgileri var.

Cybernews araştırmacıları hacker'lardan aldıkları verileri, numaraları araştırarak doğruladı ve WhatsApp kullanıcılarına ait olduklarını belirtti.

Satıcı, veri tabanının tam olarak nasıl oluşturulduğunu açıklamış değil. Yalnızca bilgisayar korsanlarının verileri toplamak için "kendi stratejileri" olduğunu söylemekle yetindiği ifade ediliyor.

WhatsApp, konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı