Bilim - Teknoloji Yandex Go hacklendi, aynı adrese onlarca sipariş gitti
Paylaş
Yandex Go hacklendi, aynı adrese onlarca sipariş gitti

Yandex'in taksi hizmeti verdiği Yandex Go uygulaması Rusya'nın başkenti Moskova'da hackerlerin hedefi oldu. Uygulamayan hackleyen bir kişi, uygun tüm taksileri aynı noktaya çağırdı, bu da kentte trafiğin sıkışmasına sebep oldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlayan saldırılarının ardından bazı Rus şirketleri bilgisayar korsanları tarafından hedef alındı. Hacker’ların Rusya'daki son hedefi ise Yandex'in taksi hizmeti verdiği Yandex Go uygulaması oldu.

Haberin Devamı

Platformun hac’klendiği, sosyal medyada yapılan paylaşımlarla duyuldu. Paylaşımlarda 1 Eylül 2022 sabahında Moskova’nın Kutuzovsky caddesinin taksilerle kaplanmış olduğu görüldü. Bu taksi trafiğinin nedeni, boşta olan tüm taksilerin uygulama üzerinden aynı anda bu caddeye çağırılmış olmasıydı.

Yapılan açıklamada “1 Eylül sabahı Yandex Taxi, saldırganların hizmeti kesintiye uğratma girişimiyle karşı karşıya kaldı - Fili bölgesinde birkaç düzine sürücü toplu sipariş aldı.” ifadelerine yer verildi.

Yandex Go uygulamasını hack’leyen bir kişi, uygun tüm taksileri aynı adrese çağırdı. Bu da kentte trafik sıkışıklığına sebep oldu.

Yetkililer, güvenlik birimlerinin bunu derhal durdurduğunu açıklarken, gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için algoritmanın zaten iyileştirildiği ifade etti.

Haberin Devamı

Hacker’ların kim olduğu ise henüz belli değil.