Bilim - Teknoloji Yapay zekâ kimleri işsiz bırakacak? Bu meslekler grubuna yenisi eklendi
Paylaş
Yapay zekâ kimleri işsiz bırakacak? Bu meslekler grubuna yenisi eklendi

Bugün adaya veda eden meslek: Yaşam koçluğu.

Yapay zekâ kimleri işsiz bırakacak? Görünen o ki giderek büyüyen bu meslekler grubuna bir yenisi daha ekledi: Yaşam koçları.

Haberin Devamı

Yapay zekâ teknolojisi alanında Microsoft ve OpenAI gibi şirketlerle giderek artan bir rekabete girişen Google, bu yılın başlarında araştırmalarına ivme kazandırmanın yollarını arıyordu. Bu nedenle Nisan ayında satın aldığı araştırma laboratuarı DeepMind ile Silikon Vadisi'nde kurduğu YZ ekibi Brain'i birleştirdi. Ve şimdi, yani bu hamleden yaklaşık dört ay sonra, üretken yapay zekâyı kişisel bir yaşam koçuna dönüştürebilecek iddialı yeni araçlarını test ediyor.

Sohbet robotu tarafından verilecek tavsiye türlerine gelince; New York Times’ın aktardığı bilgiye göre basınla paylaşılan ideal soru örneği şöyle:

"Çok yakın bir arkadaşım bu kış evlenecek. Üniversitede oda arkadaşımdı ve düğünümde nedimelik yaptı. Düğününe gitmeyi çok istiyorum ama aylarca iş aramama rağmen hâlâ bir iş bulamadım. Düğününü başka bir yerde yapacak ve şu anda uçak ya da otel masraflarını karşılayamam. Ona gelemeyeceğimi nasıl söylerim?"

Haberin Devamı

Mashable haberinin devamı için tıklayın.