Bilim - Teknoloji Yapay zeka savaşları kızışıyor! Meta'dan WhatsApp ve Messenger için yeni adım
Paylaş
Yapay zeka savaşları kızışıyor! Meta'dan WhatsApp ve Messenger için yeni adım

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, yapay zeka sohbetlerini popüler sosyal medya platformlarına entegre etmeyi planlıyor. Zuckerberg, şirketin ‘üretici yapay zekâya odaklanan yeni bir üst düzey ürün grubu’ oluşturduğunu söyledi.

ChatGPT gibi sohbet robotları gelecekte günlük hayatımızın önemli bir parçası olabilir ve Facebook bu robotları Messenger ve WhatsApp'a entegre ederek bunu kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Pazartesi günü yayınlanan bir gönderide Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin ‘üretici yapay zekâya odaklanan yeni bir üst düzey ürün grubu (...)’ oluşturduğunu söyledi.

Ekip ‘yaratıcı ve etkileyici araçlar’ geliştirerek işe başlayacak, ancak uzun vadede odak noktası ‘insanlara çeşitli şekillerde yardımcı olabilecek yapay zekâ kişilikleri’ geliştirmek olacak.

Bu kişilikler Facebook'un WhatsApp ve Messenger gibi sohbet uygulamalarının yanı sıra Instagram gibi fotoğraf uygulamalarına ve ‘video ve çok mod odaklı deneyimlere’ yerleştirilecek.

Zuckerberg, bu kullanıcı deneyimlerinin gerçek hayatta nasıl olacağı hakkında çok fazla ayrıntı paylaşmadı ve gerçekten etkileyici bir şey oluşturmadan önce ‘yapılması gereken çok fazla temel çalışma’ olduğunu kabul etti.

Haberin Devamı

Peki bu nasıl olacak?

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın...