Bilim - Teknoloji Yapay zekada OpenAI devri: GBT-4 kullanıma sunuldu
Paylaş
Yapay zekada OpenAI devri: GBT-4 kullanıma sunuldu

OpenAI, GPT-4’ü kullanıma açtı. Görüntü ve metin girişlerini kabul eden, kod yazabilen ChatGBT modeli GPT-4’ ün temmuz ayının sonuna kadar genel kullanıma açık olacağı belirtildi.

OpenAI, GPT-4 adlı yeni bir metin oluşturma modelinin uygulama programlama arayüzü (API) aracılığıyla genel kullanıma sunulduğunu açıkladı. Başlangıçta, OpenAI API geliştiricileri arasında "ödeme geçmişi olan" kişiler GPT-4'e erişebilecek. Şirket, yeni geliştiricilere erişimi bu ayın sonuna kadar sağlamayı ve ardından kullanılabilirlik sınırlarını tekrardan uygulamayı planlıyor.

Haberin Devamı

NTV'nin haberine göre; GPT-4, metin oluşturabilir, (kod dahil) görüntü ve metin girişlerini kabul edebilir. Bu, önceki sürüm olan GPT-3.5'e göre bir gelişmedir ve çeşitli profesyonel ve akademik ölçütlerde "insan düzeyinde" performans sergiler.

 İNSAN DÜZEYİNDE PERFORMANS

 

 GPT-4, OpenAI'nin lisansladığı verilerin yanı sıra web sayfaları da dahil olmak üzere halka açık veriler kullanılarak eğitildi.

GBT-4’ÜN BAZI HATALARI VAR

OpenAI, GPT-4'ün bazı hatalara sahip olduğunu ve bazen yanlış sonuçlar üretebildiğini belirtiyor.

SADECE BELİRLİ KULLANICILARLA TEST EDİLİYOR

Ayrıca, görüntü yeteneğinin henüz tüm müşteriler tarafından kullanılamadığını ve bunun sadece belirli kullanıcılarla test edildiğini söylüyor.

Haberin Devamı

OpenAI, gelecekte geliştiriciler için diğer metin oluşturma modellerinin ince ayarlamalarına olanak tanıyacağını da belirtiyor.

ESKİ MODELLER KALDIRILABİLİR

OpenAI, ayrıca DALL-E 2 ve Whisper API'lerini genel kullanıma açtığını duyurdu ve eski modelleri kullanımdan kaldırma planları olduğunu belirtti.

 

Belirli eski modeller 4 Ocak 2024 itibarıyla kullanılamaz hale gelecek ve yeni temel GPT-3 modelleriyle değiştirilecek. OpenAI, geçiş sürecini desteklemek için kullanıcılara yardımcı olacaklarını ve ilgili geliştiricilere daha fazla bilgi sağlayacaklarını belirtti.