Bilim - Teknoloji Yeni iOS sürümü yayınlandı! İşte iPhone'unuza gelen 17 özellik
Paylaş
Yeni iOS sürümü yayınlandı! İşte iPhone'unuza gelen 17 özellik

Günlük uygulamasından çok daha fazlası var.

iOS 17.2 güncellemesi resmen yayınlandı ve artık iPhone'unuza indirilmeye hazır. Ancak asıl soru, bu son sürüm ile hangi yeni özellikler size sunuluyor?

Haberin Devamı

Merakla beklenen ve fotoğraflarınıza, video ve diğer içeriklerinize notlar düşmenizi, "günlük tutmanızı" sağlayan Günlük uygulamasının iOS 17.2'ye geldiğini biliyorsunuz büyük ihtimalle. Peki başka neler var, bir de onlara göz atalım.

İOS 17.2: 17 YENİ ÖZELLİKLER

Günlük uygulaması dışında, işte en çok dikkat çeken özellikler.

1. iPhone 15 Pro modellerinde Uzamsal video yakalama

Bu iOS 17.2 özelliği sadece iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcılarına geliyor. iOS 17.2 ile artık bu cihazların gelişmiş kamera sistemleri kullanılarak Uzamsal videolar yakalamak mümkün olacak. Bu videoları tekrar izlemek için ihtiyacınız olacak donanım ise tabii ki Apple Vision Pro.

Yapmanız gereken şey Kamera uygulamasını açıp, Video'ya tıklamak, iPhone 15 Pro ya da iPhone 15 Pro Max cihazınızı yan çevirip, uzamsal video ikonuna tıklamak ve Kayıt tuşuna basmak.

Haberin Devamı

Apple ayrıca yeni "AirPlay Alıcısı" seçeneğini ayarlar içerisine ekledi, böylece Apple Vision Pro'dan, iPhone'a içerik aktarabilecek ve izleyip, paylaşabileceksiniz.

2. Daha hızlı telefoto

Kameralardan konuşmuşken, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max artık yakınlaştırılmış modda çekim yaparken daha hızlı odaklama hızına sahip.

3. Bildirim sesleri değiştirilebiliyor

iOS 17.2 ile, "Ses ve Dokunuş" altında bildirimler için varsayılan uyarı sesini değiştirebiliyorsunuz. (Tabii bu özellik metin mesajları, takvim ve posta uyarıları için daha önceden de vardı)

4. Mesajlarda çıkartma ile yanıt vermenin yeni bir yolu

Mesajlar uygulamasında bir mesaja basılı tutup, çıkartma ile yanıt verebilirsiniz. iOS 17.2'den önce bir çıkartmayı tutup, konuşma balonuna taşıyarak gönderiyordunuz, ancak artık işiniz kolaylaştı. Apple'ın çıkartmalara "hassas içerik uyarısı" eklediğini de belirtelim, yani çıplaklık içeren bir çıkartma yollarsanız, alıcı önce uyarı alacak.

Apple ayrıca Mesajlara "yetişme" oku ekliyor ve bunu kullanarak çok fazla hareketlilik olan bir başlıkta kaçırdığınız mesajlara kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Ayarlar uygulamasında "Mesajlar" artık "iCloud'daki Mesajlar" olarak yeniden adlandırıldı ve ne kadar yer kapladıkları, son senkronizasyon zamanı ve senkronize edilen toplam mesaj sayısı gibi bilgilere erişebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Mashable haberinin devamı için tıklayın.