Bilim - Teknoloji Yeni nesi adaptörler daha geniş Wi-Fi sinyal alanı sunuyor
Paylaş
Yeni nesi adaptörler daha geniş Wi-Fi sinyal alanı sunuyor

Bilgisayarının Wi-Fi performansından memnun olmayan, hem sinyal erişimini hem de bağlantı hızını artırmak isteyenler için çözümlerden biri de Wi-Fi adaptörler. Mercusys’in MU6H model Wi-Fi adaptörü, bilgisayarında Wi-Fi olmayan ya da Wi-Fi gücü yeterli olmayan kullanıcılara çözüm sunuyor. Onur Binay/posta.com.tr

Parmak ucu büyüklüğünde olan USB Wi-Fi adaptörler özellikle televizyon ve laptop gibi cihazlar için oldukça uygun. Ancak bu tip cihazlarda performans boyutla doğru orantılı ilerliyor. Üzerinde büyükçe bir antene sahip olan Mercusys MU6H ise bu noktada öne çıkıyor. Üzerindeki anteniyle beraber bu cihazı bir dizüstü bilgisayara veya bilgisayar kasasına bağlayabilirsiniz. Cihaz, çift bant desteğine sahip. Yani kullanıcılara hem 5GHz hem de 2.4 GHz bantlarını kullanma olanağı sunuyor. Bu anteni 802.11ac standardı olarak da bilinen Wi-Fi 5'e terfi etmek istiyorsanız, dizüstü bilgisayarlarda kullanılabilirsiniz. Cihazın anteni 90 derece dikey ya da 180 derece yatay hareket ettirilebiliyor, böylece istediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cihaz, USB 3.0 yerine USB 2.0 arabirime sahip. USB 3.0 desteği olsaydı cihazlar arasında dosya paylaşımında daha fazla avantaja sahip olabilirdi. MU6H, 2,4 GHz bandında 200 Mbps ve 5 GHz bandında 433 Mbps'ye varan hızlar sunabiliyor. 256-QAM teknolojisini kullanan adaptör, hız performansını yüzde 33 artırabiliyor. Tabi bağlantı hızı, altyapınıza bağlı değişebilir. 100 Mbps'lik altyapıda maksimum 100 Mbps download, 7 Mbps upload sonuçlarını görebilirsiniz. Bu anlamda da cihaz işini doğru şekilde yerine getirebiliyor. Modemden biraz uzakta olduğunuzda da hız pek değişmiyor. Yüksek kazançlı antenin sağladığı çekim kapasitesi güçlü olduğundan duvar arkasından da cihazın Wi-Fi'a bağlı kalmasını sağlayabiliyor.

Haberin Devamı