Bilim - Teknoloji Yeni normalin teknolojisi
Paylaş
Yeni normalin teknolojisi

ABD’de düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023 başladı. Pandemi sonrası yeni normalleri merkeze alarak günlük hayatı kolaylaştıracak yeni teknolojik tasarımlar büyük ilgi uyandırdı.

EKRANLI KESME TAHTASI

Haberin Devamı

Blok isimli şirket, üzerine ekran monteli kesme tahtası üretti. Yemek hazırlarken bir şeyler izlemek veya tariflere bakmaya yardımcı olacak bu tahta 700 dolar olacak.

BEBEK AĞLAMASI TERCÜMANI

Yapay zeka destekli ‘bebek ağlama çevirmeni’ tanıtıldı. Ebeveynlerin bebekleri anlamak için tahminde bulunma çabasına yardımcı olmayı amaçlayan Q-bear isimli araç, beşiğe ya da bebek arabasına takılabiliyor. Bebeğin ağlamasını analiz ediyor ve ‘mutsuzluk endeksinde’ yer alan dört ihtiyaçtan birisini öneriyor: Aç, bezi kirli, uykusu var, teselliye ihtiyacı var. Tahminleri yüzde 95 başarılı.

TOPUKLU AYAKKABI YASTIĞI

Moda evi Balmain’in eski ayakkabı tasarımcısı, yüksek topuklu ayakkabılar içinde rahat yürümeyi sağlayan bir tabanlık geliştirdi. Akıllı taban, ayakkabıya yerleştiriliyor, kaymıyor veya çıkmıyor ve giyenin parkta yürüyormuş rahatlığına erişmesine yardım ediyor.

Haberin Devamı

CANLI YAYIN YAPAN FIRIN

Samsung'un geliştirdiği Bespoke AI Wall Oven adlı yapay zekayla çalışan fırının içinde kamera var. Bu sayede fırının içinden canlı yayın yapmak mümkün. Pişme sürecini bu sayede herkes takip edebiliyor. 80 farklı tarif kaydedebilen fırın, pişirme süresi ve ısısıyla ilgili öneri de veriyor.