Bilim - Teknoloji Yenilenmiş telefon konusunda tüketiciler iPhone’u tercih ediyor
Paylaş
Yenilenmiş telefon konusunda tüketiciler iPhone’u tercih ediyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun açıkladığı Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri Raporuna göre ülkemizde Ocak-Mart 2022 döneminde akıllı cep telefonu satışları geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %15 azalarak 1 milyon 992 bin adete geriledi. Sıfır telefon satışları azalırken yenilenmiş telefonlara olan talep ise artıyor.

Yapılan araştırmalara göre 16-64 yaş arası dünya nüfusunun yaklaşık %97’si cep telefonu kullanıyor. Kullanılan cihazların yaklaşık %76,9’u ise akıllı telefonlardan oluşuyor.

Haberin Devamı

Akıllı telefon pazarında iOS ve Android rekabeti uzun süredir devam ediyor. Apple’ın sıfır akıllı telefon pazarındaki payı %13-14 bandında. Yenilenmiş cihaz satışlarında ise Apple ürünleri, yaklaşık %65’lik bir pazar payının sahip.

Apple ürünlerine en az 5 yıl yazılım güncelleme desteği sunuyor. Yeterli işlem gücüne sahip modellerde bu süre daha da uzun olabiliyor. Örneğin iPhone 7, 2016’da çıkan bir model olmasına rağmen bu sene çıkacak güncel iOS yazılımından faydalanabileceği öngörülüyor.