Bilim - Teknoloji YouTube MP3 dönüştürme nedir, nasıl yapılır?
Paylaş
YouTube MP3 dönüştürme nedir, nasıl yapılır?

YouTube, çevrimiçi video paylaşımı yapmaya olanak sağlayan bir sosyal medya platformu olarak karşımıza çıkıyor. YouTube içeriklerinde çeşitli birçok video bulunuyor. YouTube içerikleri MP3 formatında bulunmuyor. Bu sebeple kullanıcılar YouTube videolarını MP3 formatına çevirmek istiyor. YouTube MP3 dönüştürme nedir, nasıl yapılır? Merak edilen sorunun yanıtını Posta.com.tr okurlar için derledik.

YouTube, çeşitli video içeriklerinin paylaşıldığı bir sosyal medya platformu olarak ifade edilebilir. YouTube içeriklerinin kullanıcılar tarafından farklı formatlara dönüştürülmesi ve bu şekilde kullanılması istenebiliyor. YouTube içerikleri için özellikle de müzik dosyalarının MP3 formatına çevrilmesi sıklıkla tercih ediliyor.

Haberin Devamı

YOUTUBE MP3 DÖNÜŞTÜRME NEDİR, NASIL YAPILIR?

YouTube MP3 dönüştürme işlemleri, videoların mp3 formatına dönüştürülmesi veya indirilmesi gibi durumlarda söz konusu olabilir. YouTube MP3 dönüştürme işlemi çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilir. MP3 dönüştürme işlemi yapmak en fazla tercih edilen yöntemler çeşitli web sitelerinin kullanılması veya MP3 dönüştürme uygulamalarının kullanılması olarak ifade edilebilir.

Bir Youtube videosunun MP3 formatına dönüştürülmesi oldukça kolay bir şekilde mümkün olabilir. MP3 formatı bir şeyler izlemek istemediğiniz, sadece dinlemek istediğiniz zamanlar için tercih sebebi olur. Videoların sadece ses formatına çevrilmesi için ise çeşitli uygulamaların kullanılması gerekir.

Haberin Devamı

YouTube videolarını MP3 formatına çevirmek için ilk olarak format çevirici bir uygulama, program veya bir web sitesinin kullanılması gerekir. Web sitesi kullanarak videoları MP3 formatına çevirmek isterseniz eğer Mp3 dönüştürme sitesine girmeniz gerekir. Dönüştürmek istediğiniz YouTube videosunun linkini dönüştürmeniz içim gerekli alana yapıştırmanız gerekir.

Linki yapıştırdıktan sonra dönüştürmek istediğiniz formatı seçerek dönüştür seçeneğine basmanız gerekir. MP3 formatına dönüştürdüğünüz video dosyasını indir seçeneğine basarak indirmeniz de mümkün olabilir. YouTube MP3 dönüştürme işleminin oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirildiği ifade edilebilir. Kullanılan programlarla da dönüştürme işlemini gerçekleştirmek mümkün olur.

YOUTUBE DÖNÜŞTÜRÜCÜ NASIL KULLANILIR?

YouTube da sadece video formatında dosyalar bulunur. Video dosyalarının MP3 formatına dönüştürülmesi için YouTube dönüştürücü kullanılması gerekir. YouTube dönüştürücü oldukça basit bir kullanıma sahiptir. Öncelikli olarak dönüştürmek istediğiniz video dosyasını YouTube da açmanız gerekir. YouTube da istediğiniz dosyayı açtıktan sonra dönüştürmek istenilen videonun linkinin kopyalanması gerekir.

YouTube da kopyaladığınız video linkini video dönüştürücüye kopyalayarak dönüştürmek istediğiniz formatı seçmeniz gerekir. Mp3 formatına dönüştürülen video dosyalarının aynı zamanda indirilmesi de söz konusu olabilir. Dönüştürücü programlarına, dönüştürmek istediğiniz video linkine bastıktan sonra dönüştürülmesi istenilen formatın seçilmesi ve dönüştür seçeneğine basılması gerekir. İşlem oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

İnternet tarayıcısı üzerinde, hiçbir program indirmeden direk olarak Youtube üzerinden de hem video dosyalarının indirilmesi hem de format değişikliği yapılarak dosyaların indirilmesi söz konusu olabilir. Bu yöntemin uygulanması için ise istenilen link üzerinde www. bölümünün silinerek yerine “ss” yazılması gerekir. Böylece istenilen YouTube videolarının istenilen formata dönüştürülebilmesi ve indirilebilmesi de kolay bir şekilde mümkün olabilir.